Τετάρτη 13 Νοέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΧΑΝΙΑ
Τίμησαν τη μάχη της Παναγιάς

Τη μάχη της Παναγιάς, την πρώτη μάχη που καταγράφηκε από την πρώτη μέρα στην ιστορία της Εθνικής Αντίστασης στο Νομό Χανίων, τίμησαν την περασμένη Κυριακή αγωνιστές και φίλοι της Αντίστασης.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο χώρο όπου βρίσκεται το μνημείο που παριστάνει το χιτλερικό τέρας να ξεψυχάει, καθώς ποδοπατιέται από τους αγωνιστές του εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα. Ανάμεσα στο πλήθος του κόσμου, μεταξύ των οποίων ήταν και επιζώντες της μάχης αγωνιστές και οικείοι τους, παραβρέθηκαν αντιπροσωπείες της ΠΕΑΕΑ Χανίων και Ρεθύμνου και του Συλλόγου Απογόνων και Φίλων της ΕΑ και του ΔΣΕ, οι αρχές της πόλης των Χανίων, οι Δήμοι Κεραμειών, Μουσούρων, Βουκολιών, Αρμένων, Μηθύμνης, Ελ. Βενιζέλου. Επίσης, παραβρέθηκαν αντιπροσωπείες της ΝΕ Χανίων του ΚΚΕ και του ΝΣ Χανίων της ΚΝΕ και εκπρόσωποι μαζικών φορέων.

Την εκδήλωση άνοιξε ο Βαγγέλης Βολουδάκης και χαιρετισμό απηύθυνε ο δήμαρχος της περιοχής Κεραμειών Στρατουδάκης κ.ά. Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Παύλος Κορκίδης από το Παράρτημα της ΠΕΑΕΑ Χανίων. Ακολούθησε καλλιτεχνικό πρόγραμμα με την μπάντα του δήμου και αντιστασιακά τραγούδια, που παρουσίασε η Κατερίνα Λεδάκη.

Μετά το προσκλητήριο νεκρών, ακολούθησε η κατάθεση στεφανιών, έγινε υποστολή σημαίας και η εκδήλωση έκλεισε με την απαγγελία του Εθνικού Υμνου και του Υμνου του ΕΛΑΣ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ