Τετάρτη 13 Νοέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Στον ΟΤΕ η ROMTELECOM

Σε 10.000 απολύσεις και σημαντικές αυξήσεις των τελών προχωρά το νέο αφεντικό

Θα «στενάξουν» οι Ρουμάνοι συνδρομητές και εργαζόμενοι στον Ρουμάνικο Οργανισμό Τηλεπικοινωνιών (ROMTELECOM) καθώς ο ΟΤΕ απέκτησε το πλειοψηφικό πακέτο της εταιρίας και θα επιβάλει ακόμα σκληρότερες πολιτικές. Σε συνέντευξη Τύπου χτες η διοίκηση του Ελληνικού Οργανισμού ανακοίνωσε και επισήμως ότι αυξάνει τη συμμετοχή της στη ρουμάνικη εταιρία από 35% σε 54% καταβάλλοντας με διάφορους τρόπους 274 εκατομμύρια δολάρια.

Ο ΟΤΕ από το 1998 μέχρι σήμερα έχει δώσει ήδη 675 εκατομμύρια δολάρια. Τα χρέη της ρουμάνικης εταιρίας υπολογίζονται από τη διοίκηση σε 1,1 δισ. ευρώ, τα 300 εκατομμύρια μακροπρόθεσμα, ενώ εκτιμάται πάντα από τη διοίκηση ότι θα χρειαστεί επιπλέον δανεισμός ύψους 250 εκατομμυρίων δολαρίων. Οπως παραδέχτηκαν οι διοικούντες, η εταιρία δεν έχει αποδώσει τα αναμενόμενα.

Το κύριο είναι ότι η ROMTELECOM παύει να είναι δημόσια επιχείρηση, αλλάζει το θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας της, «είναι πλέον εταιρία ιδιωτικού δικαίου με ό,τι αυτό συνεπάγεται» όπως είπαν χτες οι διοικούντες τον ΟΤΕ. Προανήγγειλαν «σημαντικό νοικοκύρεμα στο προσωπικό και στις επενδύσεις», ότι για τον περιορισμό κόστους δε θα γίνονται πια επενδύσεις (έργα) σε απομακρυσμένες περιοχές και χωριά αλλά «μόνο όπου υπάρχει αγορά» και ότι θα συνεχιστούν οι απολύσεις προσωπικού. Πέρσι, οι εργαζόμενοι στη ROMTELECOM ήταν 41.000, σήμερα είναι 30.000 και λέγεται ότι θα γίνουν άλλες 10.000 απολύσεις σύντομα. Τέλος, ετοιμάζονται και σημαντικές αυξήσεις των τηλεπικοινωνιακών τελών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ