Πέμπτη 14 Νοέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ - ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ
Δενδροφύτευση ενάντια στο σταθμό της ΔΕΗ

Από τη χτεσινή μεγάλη συγκέντρωση

Eurokinissi

Από τη χτεσινή μεγάλη συγκέντρωση
Εκεί που η ΔΕΗ, στα όρια της Ηλιούπολης και της Αργυρούπολης, σχεδιάζει να εγκαταστήσει το Κέντρο Υπερυψηλής Τάσης (ΚΥΤ), εκατοντάδες κάτοικοι, άνθρωποι κάθε ηλικίας, μαθητές, δάσκαλοι, καθηγητές, επαγγελματοβιοτέχνες και εργαζόμενοι των δύο Δήμων, συγκεντρώθηκαν χθες το μεσημέρι, και δεντροφύτευσαν το χώρο.

Μια κίνηση που συμβολίζει την απόφαση των κατοίκων της περιοχής να αντισταθούν με κάθε τρόπο στην εγκατάσταση και λειτουργία του ΚΥΤ. «Η λειτουργία των Κέντρου Υπερυψηλής Τάσης, τόνισαν οι εκπρόσωποι των κατοίκων, θα έχει, όπως μας έχουν ενημερώσει ειδικοί επιστήμονες, βαρύτατες συνέπειες στην υγεία των παιδιών μας. Παράλληλα, ο χώρος που η ΔΕΗ θέλει να εγκαταστήσει το ΚΥΤ, βρίσκεται μέσα στη Β` Ζώνη προστασίας του Υμηττού. Το ΣτΕ έχει ήδη γνωμοδοτήσει ότι δεν πρέπει να λειτουργήσει το ΚΥΤ στη συγκεκριμένη περιοχή. Εμείς με κάθε τρόπο θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας, για να απομακρυνθεί η ΔΕΗ από την περιοχή μας και ο Υμηττός να παραμείνει χώρος πρασίνου για όλους τους κατοίκους».

Με απόφαση των Συλλόγων Διδασκόντων Α`βάθμιας και Β`βάθμιας Εκπαίδευσης Αργυρούπολης και Ηλιούπολης, τα σχολεία των δύο Δήμων δε λειτούργησαν από τις 11 π.μ. μέχρι τις 2 μ.μ. Την ίδια ώρα, έκαναν στάση εργασίας και οι εργαζόμενοι στους Δήμους και όλοι μαζί δάσκαλοι, καθηγητές, εργάτες και κάτοικοι της περιοχής συγκεντρώθηκαν στα Δημαρχεία Αργυρούπολης και Ηλιούπολης και με πορεία διαμαρτυρίας πήγαν στο χώρο που σχεδιάζεται το ΚΥΤ και προχώρησαν στη δεντροφύτευση. Στο πλευρό των κατοίκων, βρέθηκαν ο βουλευτής του ΚΚΕ Τάκης Τσιόγκας, τα μέλη των απερχόμενων Δημοτικών Συμβουλίων και των δύο πόλεων, επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων, εκπρόσωποι της ΤΑ, μαζικών φορέων, βουλευτές, εκπρόσωποι της ΑΔΕΔΥ, της ΟΛΜΕ και άλλοι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ