Πέμπτη 14 Νοέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Με διαταγές οι κλήσεις - χαράτσωμα

Από υπηρεσία προστασίας του πολίτη, σε μηχανισμό «χαρατσώματος», έχει μετατραπεί η Αστυνομία, κατήγγειλαν τα μέλη της διοίκησης της Ενωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν. Ημαθίας, σε συνέντευξη που παραχώρησαν στη Βέροια.

Οι συνδικαλιστές αστυνομικοί δήλωσαν ότι διατάσσονται να βεβαιώσουν συγκεκριμένο αριθμό παραβάσεων και αν δεν κόψουν έναν ελάχιστο αριθμό κλήσεων ελέγχονται για μειωμένη απόδοση! Οπως τονίστηκε, αυτά τα μέτρα έχουν ως αποτέλεσμα την εξόντωση των πολιτών με το αλόγιστο κυνήγι της παραβατικότητας χάριν της επίτευξης αριθμών που να δείχνουν ότι παράγεται έργο. Ακόμη, συνάδελφοί τους διατάσσονται να εκτελούν καθ' όλο το 24ωρο εποχούμενες περιπολίες με έναν αστυνομικό (ένας οδηγός χωρίς πλήρωμα), σε αντίθεση με τους κανονισμούς. Στην κατακλείδα της χθεσινής συνέντευξης Τύπου, εκείνο που τονίστηκε σαφέστατα ήταν ότι, σε περίπτωση που δεν αλλάξει κάτι στην όλη κατάσταση, η αντίδραση θα είναι δυναμική, θα σφραγιστεί η Αστυνομική Διεύθυνση.

Οι συνδικαλιστές αστυνομικοί κατήγγειλαν ακόμη ότι εξαναγκάζονται να εκτελούν υπηρεσίες μεμονωμένα, με όλους τους κινδύνους που αυτό εμπεριέχει.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ