Πέμπτη 14 Νοέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Δε συνταξιοδοτούν επαναπατρισμένους πρόσφυγες

Ακόμα περιμένουν τη σύνταξη από το ΙΚΑ, ο Νικόλαος και η Λυδία Κόγιου, οι οποίοι επαναπατρίστηκαν από την Τασκένδη και αμέσως κατέθεσαν τα απαραίτητα δικαιολογητικά αναγνώρισης της προϋπηρεσίας αλλοδαπή για την απονομή σύνταξης γήρατος. Το θέμα φέρνουν στη Βουλή οι βουλευτές του ΚΚΕ Τάκης Τσιόγκας και Αντώνης Σκυλλάκος με Ερώτηση προς τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

Οπως επισημαίνουν οι βουλευτές στο κείμενο της Ερώτησης: Ο Νικόλαος Κόγιος, ήταν πολιτικός πρόσφυγας στην πρώην ΕΣΣΔ, γεννήθηκε στις 2/2/1934 στη Δεσκάτη Γρεβενών και επαναπατρίστηκε στις 9/4/1997. Η σύζυγός του Λυδία Κόγιου γεννήθηκε στην Τασκένδη στις 19/11/1937 από Ελληνες γονείς και επαναπατρίστηκε στις 3/6/1991. Και οι δύο είναι δημότες του Δήμου Δεσκάτης. Αν και πέρασαν όμως περισσότερα από πέντε χρόνια για το Νικόλα Κόγιο και περισσότερα από δέκα για τη Λυδία Κόγιου, δεν έχουν ακόμα συνταξιοδοτηθεί.

Οι βουλευτές ρωτούν τον υπουργό, εάν θα παρέμβει άμεσα, ώστε να ελεγχθεί, γιατί δεν έχουν ακόμα συνταξιοδοτηθεί οι Νικόλαος και Λυδία Κόγιου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ