Πέμπτη 14 Νοέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΕΚΑΒ
Ομόθυμα κατά της ιδιωτικοποίησης

Οι ελλείψεις προκαλούν εκρήξεις στα νοσοκομεία

Στιγμιότυπο από τη χτεσινή συνέλευση των εργαζομένων στο ΕΚΑΒ
Στιγμιότυπο από τη χτεσινή συνέλευση των εργαζομένων στο ΕΚΑΒ
Την κλιμάκωση των αγωνιστικών τους κινητοποιήσεων, κόντρα στα σχέδια ιδιωτικοποίησης και υποβάθμισης του Εθνικού Κέντρου Αμεσης Βοήθειας (ΕΚΑΒ), αποφάσισαν ομόφωνα οι εργαζόμενοί του στη Γενική τους Συνέλευση, που έγινε κατά τη διάρκεια της 24ωρης απεργίας που είχαν προκηρύξει για χτες. Η Γενική Συνέλευση εξουσιοδότησε το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Εργαζομένων να αποφασίσει τις μορφές πάλης, αλλά και το συντονισμό με τα σωματεία της επαρχίας.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων Χρ. Μπαρκονίκος, είπε ότι η απεργία είχε απόλυτη επιτυχία και τόνισε ότι οι εργαζόμενοι διεκδικούν τη διασφάλιση του δημόσιου και δωρεάν χαρακτήρα και την παραπέρα ανάπτυξη του ΕΚΑΒ.

Την αμέριστη συμπαράσταση του ΚΚΕ εξέφρασε με την παρουσία του στη Γενική Συνέλευση, ο βουλευτής του ΚΚΕ Νίκος Γκατζής. Ο βουλευτής στη σύντομη τοποθέτησή του, επισήμανε πως οι εργαζόμενοι αντιδρούν σωστά και τόνισε ότι η υγεία είναι δικαίωμα και όχι εμπόρευμα.

«Κανένας αγώνας δεν πάει χαμένος, εκτός από αυτόν που δε γίνεται», επισήμανε στο χαιρετισμό της η Μαρία Κεφαλληνού, από το ΠΑΜΕ.

Τη συμπαράσταση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) στις κινητοποιήσεις των εργαζομένων, εξέφρασε, τέλος ο πρόεδρός της Στ. Κουτσιουμπέλης.

Χωρίς απάντηση στην Πολυκλινική

Καμία ουσιαστική απάντηση δεν έδωσε στους γιατρούς και εργαζόμενους της Πολυκλινικής Αθηνών, που πραγματοποιούν απ' την περασμένη Δευτέρα καθημερινές τετράωρες στάσεις εργασίας (8 π.μ. - 12 μ.), ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Υγείας Χ. Σοφιανός, σε συνάντηση που είχε χτες μαζί τους.

Οι εργαζόμενοι πραγματοποίησαν χτες το πρωί πορεία στο υπουργείο Υγείας ζητώντας την άμεση χρηματοδότηση του νοσοκομείου, καθώς είναι καλυμμένες μόνο το 40% των οργανικών θέσεων με αποτέλεσμα να μη λειτουργούν ολόκληρα τμήματα.

Ο X. Σοφιανός απάντησε ότι τα προβλήματα προσωπικού θα καλυφθούν με την πρόσληψη συμβασιούχων.

Κινητοποιήσεις σε «Α. Φλέμιγκ» και «Ελπίς»

Μαζική συγκέντρωση διαμαρτυρίας, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Συμβουλίου Διοίκησης του νοσοκομείου, πραγματοποίησαν χτες το πρωί οι εργαζόμενοι του «Αμαλία Φλέμιγκ», οι οποίοι συνεχίζουν μέχρι και αύριο Παρασκευή τις δίωρες καθημερινές προειδοποιητικές στάσεις εργασίας (7.30 π.μ - 9.30 π.μ).

  • Τετράωρη στάση εργασίας (8 π.μ - 12 μ.) και Γενική Συνέλευση στις 9:30 π.μ., πραγματοποιούν σήμερα οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου «Ελπίς», με κυρίαρχα αιτήματα την πρόσληψη προσωπικού σε όλους τους κλάδους και την ανάπτυξη του νοσοκομείου.
  • Σε κινητοποιήσεις, με καθημερινές τρίωρες στάσεις εργασίας βρίσκονται οι εργαζόμενοι στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής (ΨΝΑ) διεκδικώντας τη βελτίωση των τραγικών συνθηκών νοσηλείας και εφημερίας στο ψυχιατρείο, με την πρόσληψη του απαραίτητου προσωπικού και τη χορήγηση των απαραίτητων κονδυλίων για τις εφημερίες των γιατρών.

Σε χτεσινή ανακοίνωσή του ο πρόεδρος του Γ' ΠεΣΥ Δ. Σερεμέτης, αναφέρει ότι ο υπουργός Υγείας υπέγραψε την αναγκαία συμπληρωματική επιχορήγηση (20.000 ευρώ) για τις εφημερίες των ειδικευομένων γιατρών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ