Πέμπτη 14 Νοέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΑΖΙΝΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ
Απέλυσαν όσους προσέλαβαν προεκλογικά!

Τη συμπαράστασή της στους 28 απολυμένους του Καζίνο Λουτρακίου εκφράζει, με ανακοίνωσή της, η Νομαρχιακή Επιτροπή Κορινθίας του ΚΚΕ και ζητά από την εργοδοσία - στην οποία συμπεριλαμβάνεται και η δημοτική αρχή της πόλης - την επαναπρόσληψή τους και το σταμάτημα όλων των απολύσεων. Οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι προσλήφθηκαν προεκλογικά από τον δήμαρχο Κ. Παύλου, ο οποίος μετέχει στη διοίκηση της επιχείρησης, με υποσχέσεις, μάλιστα, ότι θα γίνουν μόνιμοι. Τώρα, αφού χρησιμοποίησε τους εργαζόμενους και έγινε και πάλι δήμαρχος, τους πέταξε στο δρόμο. Οπως σημειώνει και η ΝΕ, αναδεικνύονται με τραγικό τρόπο για τους εργαζόμενους οι μέθοδοι χειραγώγησης συνειδήσεων που χρησιμοποίησε ο δικομματισμός, προκειμένου να αναδειχτούν δημοτικές αρχές πειθήνιες στην εφαρμογή της νεοφιλελεύθερης πολιτικής και τυφλοί εκτελεστές των συμφερόντων του μεγάλου κεφαλαίου.

Αποδεικνύεται, συνεχίζει, πως η μεγαλοεργοδοσία κόβει και ράβει τις εργασιακές συμβάσεις, αξιοποιώντας το αντεργατικό νομοθετικό πλαίσιο που η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, με τη συναίνεση της ΝΔ, έχει ετοιμάσει και μετέχει αποφασιστικά στη διαμόρφωση πολιτικών συσχετισμών, σύμφωνα με τα συμφέροντά της.

«Διέξοδος από τη δύσκολη κατάσταση για τους εργαζόμενους υπάρχει», σημειώνει και επισημαίνει ότι «βρίσκεται στη σταθερή και με αποφασιστικότητα ανάπτυξη αγώνων διεκδικητικών στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, στην ενίσχυση του ταξικού εργατικού κινήματος, στη μαζική αποχώρηση από τα κόμματα της πλουτοκρατίας, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Βρίσκεται στη συγκρότηση του λαϊκού μετώπου, με στόχο την εξουσία, που θα δρα με βάση τις σύγχρονες ανάγκες και τα συμφέροντα της εργατικής τάξης και του λαού».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ