Πέμπτη 14 Νοέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΑΘΗΝΑΣ
Κάλεσμα για ακόμα μεγαλύτερη μαζική συμμετοχή

Κάλεσμα για ακόμα μεγαλύτερη μαζική συμμετοχή των εργαζομένων του κλάδου απευθύνει το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας στις αρχαιρεσίες του, οι οποίες παρατείνονται μέχρι και την Τρίτη 19 Νοέμβρη.

Το Συνδικάτο καλεί τους οικοδόμους να πάρουν μέρος στις εκλογές για να αντιπαλέψουν από καλύτερες θέσεις την αντεργατική και αντιλαϊκή επίθεση της κυβέρνησης και της εργοδοσίας και να διεκδικήσουν καλύτερες συνθήκες εργασίας που αφορούν στο μεροκάματο, στην υγεία, στα μέτρα ασφάλειας, στο ωράριο και άλλα.

Η μαζική συμμετοχή θα στείλει ισχυρό χτύπημα στις δυνάμεις του συμβιβασμού, «στους εργατοκάπηλους που στηρίζουν την αντιλαϊκή πολιτική, παίζουν το παιχνίδι του κεφαλαίου και ξεπουλούν τα συμφέροντα της εργατικής τάξης». Ενώ θα δυναμώσει το ΠΑΜΕ, το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα και θα συμβάλλει αποφασιστικά στην αλλαγή του συσχετισμού δύναμης στο ΕΚΑ και στη ΓΣΕΕ.

Το δυνάμωμα του Συνδικάτου είναι ο μόνος δρόμος για να εμποδιστεί η επίθεση που θα εξαπολύσουν ενάντια στον κλάδο - ειδικά μετά το τέλος των ολυμπιακών έργων - και να αντιμετωπιστεί η ανεργία που καιροφυλακτεί.

Γι' αυτό το Συνδικάτο εμφατικά επισημαίνει: «Ούτε μια ώρα να μην πάει χαμένη. Να φέρουμε το κάλεσμα της συμμετοχής στις αρχαιρεσίες σε κάθε οικοδομή, σε κάθε εργοτάξιο, σε κάθε γειτονιά της Αθήνας. Να απομονώσουμε τα φερέφωνα του κυβερνητικού - εργοδοτικού συνδικαλισμού που προσπαθούν να χτυπήσουν το συνδικάτο μας και να εμποδίσουν τη μαζικοποίηση των εκλογών. Κάθε ημέρα να ψηφίζουν όλο και περισσότεροι συνάδελφοι. Να μη μείνει ούτε ένας οικοδόμος που δε θα ανταποκριθεί σε αυτό το μεγάλο καθήκον».


Την ίδια στιγμή τα μέλη και τα στελέχη του «Πανοικοδομικού Ταξικού Ενωτικού Συνδυασμού» συνεχίζουν με αμείωτο ρυθμό να πηγαίνουν σε κάθε χώρο δουλιάς, όπου υπάρχουν οικοδόμοι καλώντας τους να υπερψηφίσουν το συνδυασμό, να ενισχύσουν το Συνδικάτο και τον ταξικό προσανατολισμό του. Μόνο έτσι θα μπορέσουν να αντιπαλέψουν από καλύτερες θέσεις την αντεργατική και αντιλαϊκή επίθεση κυβέρνησης και κεφαλαίου αλλά και θα καταστήσουν τους αγώνες τους για υπεράσπιση και διεύρυνση των δικαιωμάτων τους πιο αποτελεσματικούς.

  • Ειδικά για το Παράρτημα του ΜΕΤΡΟ το πρόγραμμα των αρχαιρεσιών είναι ως εξής: Παρασκευή 15 Νοέμβρη, 12μ.μ. - 6 μ.μ., Σάββατο 16 Νοέμβρη, 12 μ.μ. - 6 μ.μ., Κυριακή 17 Νοέμβρη, 9 π.μ. - 2 μ.μ., Δευτέρα 18 Νοέμβρη, 12 μ.μ. - 6 μ.μ. και Τρίτη 19 Νοέμβρη 3 μ.μ. - 9 μ.μ.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ