Σάββατο 16 Νοέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
«Εις το ρεύμα της ζωής τους»

Μετά από ένα επιτυχημένο κύκλο παραστάσεων στον Αδειο Χώρο της Πειραματικής Σκηνής του Εθνικού Θεάτρου, η εταιρεία θεάτρου «Δυτικά της Πόλης» παρουσιάζει την παράσταση «Εις το ρεύμα της ζωής τους» βασισμένη σε διηγήματα του Σωτήρη Δημητρίου, στο «Από Μηχανής Θέατρο».

Η σκηνική μεταφορά δε στοχεύει απλώς να ζωντανέψει τα πρόσωπα των διηγημάτων, κάτι για το οποίο έχει φροντίσει με εξαιρετικό τρόπο ο συγγραφέας τους, αλλά να μπορέσει να φωτίσει την εξαιρετική σύστασή τους, ώστε να τοποθετηθούν στον «κόσμο των αγγέλων». Πρόσωπα που κινούνται ανάμεσά μας και αρνούμαστε να τα δούμε και που ο κατακερματισμένος, σπαραχτικός λόγος τους τα κάνει οικεία και αποκαλύπτει σε μας τους δικούς μας φόβους, τις δικές μας ματαιώσεις, τα δικά μας ανομολόγητα πάθη, το δικό μας παρόν, «...το μεταξύ πραγματικότητας και προσδοκίας». Πρόσωπα καθημερινά μα αλλόκοτα, που κάπου - κάπου γίνονται απρόσμενα αόρατα για να ψελλίσουν τα πάθη και τους καημούς τους στο μικρόκοσμό τους.

Σκηνοθεσία - δραματουργική επεξεργασία: Τάκης Τζαμαργιάς. Σκηνικά - κοστούμια: Μαρία Κονομή. Μουσική - επιμέλεια κίνησης: Δήμος Τσιγκάκος. Παίζουν: Γιώργος Ανδρεσάκης, Θεοδώρα Μαστρομηνά, Σουλτάνα Νικολαΐδου, Γιάννης Μιχαλακούκος, Ματίνα Ντούσκου, Σπύρος Μιχελής, Μαρία Θωμαέρη, Ρένα Ρηνιώτη, Διονύσης Παπαδόπουλος, Τάσος Μεϊντάνης και Μαρία Κουντούρη. Χορεύει η Ζωή Χατζηαντωνίου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ