Σάββατο 16 Νοέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Εικαστικές αναζητήσεις

Γλυπτό, μεγάλων διαστάσεων, της Αφ. Λίτη
Γλυπτό, μεγάλων διαστάσεων, της Αφ. Λίτη
Εκθεση γλυπτικής του Κυριάκου Καμπαδάκη φιλοξενείται στην γκαλερί «Αργώ» (Μέρλιν 8). Εκτίθενται έργα κυρίως σε μπρούντζο, όπου «τα ενεργητικά σχήματα, η εκφραστικότητα των μορφών, η αδρότητα της επεξεργασίας του υλικού, η ένταση των επιφανειών, η κίνηση και ο ρυθμός των περιγραμμάτων, δημιουργούν μια πλαστική παρουσία». Οπως σημειώνει ο Μιλτιάδης Παπανικολάου που οργάνωσε την έκθεση, το περασμένο καλοκαίρι στη Μονή Λαζαριστών, «ο Κ. Καμπαδάκης είναι δημιουργός με διεθνή αναγνώριση, με πλούσιο και πολυσχιδές έργο». Γλύπτης, που συνθέσεις του κοσμούν δημόσιους χώρους στην Ελλάδα και το εξωτερικό και που εκδηλώνει μόνιμη διάθεση για διαρκή ανανέωση, αναζήτηση και προβληματισμό.

Ο Κ. Καμπαδάκης ξεκινά από τη μορφή και το σώμα του ανθρώπου και προχωρεί σε εκφραστικές αξίες με νέο περιεχόμενο, επιτυγχάνοντας μια δική του μορφοπλαστική γλώσσα, που τη διακρίνει ρώμη, πληρότητα και εσωτερική αλήθεια. Διάρκεια έκθεσης έως τις 19/11.

Εως τις 23/11 στην «Τερρακόττα Tint» (Θεσσαλονίκη, Χρυσ. Σμύρνης 13), φιλοξενείται ζωγραφική της Ελένης Θεοφυλάκτου. Συνθήματα παραφρασμένα ή εικονοκλαστικά σχόλια συχνά χρησιμοποιούνται ως παραπλανητικές παγίδες. Στην πρόσφατη ερευνητική της δουλιά διαλύει μέρη της εικόνας. Δε θέλει να μαγέψει με το παραμύθι της εικόνας, αλλά με τη μαγεία που έτσι κι αλλιώς έχει η ζωγραφική.

Εργο του Β. Ζωγράφου
Εργο του Β. Ζωγράφου
Ζωγραφική του Βασίλη Ζωγράφου εκθέτει η γκαλερί «Αμυμώνη» (πλατεία Ν. Μπότσαρη 1, Ιωάννινα). Παρουσιάζονται κυρίως τοπία, «αποσπάσματα φύσης σαν στιγμιότυπα ζωγραφικής μνήμης» όπως σημειώνει η Θάλεια Στεφανίδου. «Χειροποίητα τοπία, παραθέματα τρυφερής φυσικής ιστορίας. Χειρονομίες σεβασμού για τη δημιουργία τόπων με συγκεκριμένη και φανταστική γεωγραφία ταυτόχρονα». Διάρκεια έκθεσης έως τις 26/11.

Μέχρι τις 30/11 στην γκαλερί «ΖΜ» (Πρ. Κορομηλά 1, Θεσσαλονίκη), παρουσιάζονται έργα του Γιάννη Ζήκα. Πρόκειται για τέμπερες των δύο τελευταίων χρόνων.

Εκθεση γλυπτικής της Αφροδίτης Λίτη, με τίτλο «Δαχτυλίδια» παρουσιάζεται έως τις 23/11 στην γκαλερί «Ζ. Αθανασιάδου» (Π. Π. Γερμανού 5, Θεσσαλονίκη). Εκτίθενται μεγάλα γλυπτά (η διάμετρος των δαχτυλιδιών φτάνει και το 1,5μ.), όπου η προσωπική ιστορία συναντάει την ιστορία της κοινότητάς μας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ