Σάββατο 16 Νοέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Θέατρο στην περιφέρεια
«Επικίνδυνες μαγειρικές» στο Αγρίνιο
«Επικίνδυνες μαγειρικές» στο Αγρίνιο
  • Αρχισαν χτες, στο Δημοτικό Θέατρο Αγρινίου και θα παίζονται μέχρι την 1η του Δεκέμβρη, οι παραστάσεις του έργου «Επικίνδυνες μαγειρικές» του Ανδρέα Στάικου, μια συμπαραγωγή του θεάτρου «Χυτήριο» σε συνεργασία με το ΔΗΠΕΘΕ Αγρινίου. Η σκηνοθεσία είναι της Αθανασίας Καραγιαννοπούλου, το σκηνικό του Απόστολου Βέττα, τα κοστούμια της Εβελυν Σιούπη. Παίζουν: Μιχάλης Μητρούσης, Ρουμπίνη Βασιλακοπούλου, Χριστόδουλος Στυλιανού. Στην Αθήνα, στο θέατρο «Χυτήριο» θα παρουσιαστεί από τις 5 του Δεκέμβρη. Στο έργο παρακολουθούμε την αδυσώπητη μονομαχία ανάμεσα σε δύο άντρες με όπλα τη γλώσσα και τη μαγειρική. Επαθλο της νίκης θα είναι η γυναίκα των ονείρων τους, η απρόσιτη και απόμακρη Νανά.
  • Το ΔΗΠΕΘΕ Σερρών παρουσιάζει το έργο του Παναγιώτη Μεντή «Το πέταλο του αλόγου», σε σκηνοθεσία Γιάννη Αναστασάκη. Πρόκειται για ένα αυθεντικό ελληνικό παραμύθι με ρίζες στην Κωνσταντινούπολη και το Βυζάντιο. Ενα παραμύθι που όσα έχει να πει τα κάνει περιπέτεια και δράση. Δράκοι που θυμώνουν, τρομάζουν κι εξουσιάζουν, αλλά τρελαίνονται και για μηλόπιτες. Στοιχειά και μάγισσες. Στρατιώτες που συνάντησαν τον Διγενή Ακρίτα. Αρχοντοπούλες τυχερές και άτυχες. Κουτοπόνηροι καταφερτζήδες που προσπαθούν να κυβερνήσουν με ψευτιές και κόλπα. Το έργο θυμίζει στους μεγάλους κάποια από τις δικές τους περιπέτειες, ενώ στους μικρούς διδάσκει πως αν σταθούν με θάρρος, τόλμη, σιγουριά και δύναμη απέναντι στα δύσκολα, είναι απολύτως βέβαιο πως θα τα νικήσουν και θα τα ξεπεράσουν. Σκηνικά - κοστούμια: Κέλλυ Βρεπού. Μουσική: Κώστας Βόμβολος. Χορογραφίες: Ναταλί Κανελλίδου. Παίζουν: Χρήστος Μωραΐτης Λουκάς Ζήκος, Παντελής Σταυρινός, Βασίλης Βασιλάκης, Μαρία Αντουλινάκη και Μελίνα Αποστολίδου.
  • Τι μπορεί να συμβεί όταν οι... «Τρεις αδελφές» του Τσέχοφ βρεθούν μετανάστριες στη σημερινή Ελλάδα; Πάνω σ' αυτό τον καμβά είναι φτιαγμένη η κωμωδία του Ευδόκιμου Τσολακίδη «Αθήνα-Μόσχα», που παρουσιάζεται από χτες, στη Νέα Σκηνή του ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης. Τις τρεις αδελφές ερμηνεύουν: Αννα Κουρή, Κωνσταντίνα Μιχαήλ, Θάλεια Προκοπίου. Η σκηνοθεσία είναι του συγγραφέα.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ