Σάββατο 16 Νοέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Βιβλιοπαρουσιάσεις

Η πρεσβεία της Κύπρου κυκλοφορεί δύο βιβλία: Του Τουρκοκύπριου δημοσιογράφου Σενέρ Λεβέντ «Η πατρίδα μου υπό κατοχή» και της Κλαίρης Αγγελίδου «Συνομιλία με την αδελφή μου Αμμόχωστο - Βίοι παράλληλοι».

«Μίλητος»: Τα λευκώματα του ζωγράφου - χαράκτη Λυκούργου Κογεβία «Καράβια του Αγώνος» και «Μονές του Αγίου Ορους».

Στ. Φιλιππότη: Το βιβλίο του Γιώργου Γάτου «Πολυτεχνείο '73: Ρεπορτάζ με την Ιστορία (Το χρονικό - Οι μαρτυρίες - Τα ντοκουμέντα)».

«Στοχαστής»: το βιβλίο του Βαχάκν Νταντριάν «Η Ιστορία της Αρμενικής Γενοκτονίας».

«Εστία»: Το βιβλίο του Κρίστοφερ Χίτσενς «Η δίκη του Κίσινγκερ».

«Ελληνικά Γράμματα»: Τα βιβλία του Παναγιώτη Νούτσου «Στην αυγή του νέου αιώνα» και του Νίκου Κυριαζή «Μαρία των γλάρων».

Σαββάλας: Το βιβλίο «Ο Αρχαιούλης στους Ολυμπιακούς Αγώνες» και ένα ημερολόγιο του 2003 με τίτλο «Το έβδομο ημερολόγιο του Αρχαιούλη για τους Ολυμπιακούς Αγώνες», σε κείμενα και επιμέλεια του σκηνοθέτη Δημήτρη Βόρρη και φωτογραφίες από τις παιδικές ταινίες του Δ. Βόρρη («Το συμπόσιο του Αρχαιούλη» και «Αρχαιούλης 2»), που με γαλλικούς υπότιτλους θα προβληθούν στο Φεστιβάλ της Αμιέν (8-22/11), καθώς και τέσσερα σχετικά παιδικά βιβλία του Φίλιππου Μανδηλαρά.

Πατάκης (Ακαδημίας 65): Το μυθιστόρημα της Γιοβάνας «Η άλλη, της απωλείας». Στις 18/11 (6.30μμ) το βιβλίο του Μισέλ Φάις «Το μέλι και η στάχτη του θεού». Στις 21/11 (6.30μμ) το βιβλίο του Λεονάρντο Σάσα «Η υπόθεση Μόρο».

«Αγκυρα»: Στις 18/11 (8μμ) στη «Στοά του Βιβλίου» το βιβλίο του Τάκη Χατζηαναγνώστου «Πέρα απ' τη θύελλα».

«Ολκός»: Στις 19/11 (12μ) στη «Στοά του Βιβλίου» το φωτογραφικό λεύκωμα του Πλάτωνα Τσούλου «Ρόπτρα (θυρών απόηχοι)», με κείμενο της Μιράντας Τερζοπούλου.

Καστανιώτης: Στις 20/11 (12.30μμ) στη «Στοά του Βιβλίου» το μυθιστόρημα του Ντομπρίτσα Τσίτσις «Η εποχή της εξουσίας», παρόντος του Σέρβου συγγραφέα και πολιτικού.

Μ. Βερέττας: Στις 20/11 (8μμ) στη «Στοά του Βιβλίου» θα παρουσιαστούν τα σαράντα βιβλία που εκδόθηκαν στα έξι χρόνια των συγκεκριμένων εκδόσεων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ