Σάββατο 23 Νοέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΟΙ ΑΝΤΙΘΕΣΕΙΣ

Η ΔΙΕΥΡΥΝΣΗ: «... Κυρίως, όμως, γιατί οι περισσότεροι από τους Ευρωπαίους, και κυρίως οι δυνάμεις του κυρίαρχου γαλλογερμανικού άξονα, βλέπουν με καχυποψία την προσπάθεια των Αμερικανών να χρησιμοποιήσουν την τρομοκρατία - τρομολαγνία ως μοχλό εδραίωσης της ηγεμονίας τους, με στόχο να "πνίξουν στην κούνια τους" τις πρωτόλειες προσπάθειες πολιτικής και αμυντικής χειραφέτησης της Ευρώπης. Η αλληλουχία των γεγονότων μιλά από μόνη της.: Προς Ανατολάς διεύρυνση του ΝΑΤΟ πριν από τη σύνοδο της Κοπεγχάγης για την προς Ανατολάς διεύρυνση της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Δύναμη ταχείας επέμβασης του ΝΑΤΟ ώστε να συρρικνωθεί εν τη γενέσει της η αντίστοιχη ευρωπαϊκή δύναμη (ο περίφημος Ευρωστρατός) που βρίσκεται στα σκαριά. Αντιπυραυλική άμυνα του ΝΑΤΟ ώστε να νομιμοποιηθεί ο αμερικανικός "Πόλεμος των Αστρων" και να αποτραπούν οι γαλλικές, κυρίως, προτάσεις για ένα ανάλογο ευρωπαϊκό σχήμα...» (Π. Παπακωνσταντίνου - «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ»).

ΠΟΙΕΣ ΒΑΣΕΙΣ...; «Καλημέρα σας: "Εξω οι βάσεις του θανάτου" φώναζαν χθες στη Βουλή και τα πέριξ ο κ. Πάγκαλος και ο κ. Καψής (αυτός φώναζε κι "έξω οι κομμουνιστές απ' την Κοκκινιά", αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία), τινές ακόμα βουλευτές, πήρε και ο κ. Λοβέρδος τη συμφωνία ανανέωσης της παραμονής των Αμερικανικών βάσεων στη χώρα υπό μάλης και την έκανε α λα γαλλικά, με μικρά πηδηματάκια - άσε τώρα, δεν είναι στιγμές να αντιμιλάει κανείς στον Πάγκαλο!

(Εστιν ουν Λοβέρδος υφύπ. Εξωτερικών, αν σας έχει διαφύγει η δράση του και δεν έχετε σημειώσει την αξιοπρόσεκτη παρουσία του στην Εκκλησία του Δήμου, την Ηλιαία και τη φρουρά του Ευρωστρατού στη Μουνιχία).

A propo - οι "Βάσεις του θανάτου!" Ενθυμείσθε;! Θα τις έδιωχνε σε 5 χρόνια και 17 μήνες ο Ανδρέας Παπανδρέου ήδη από το 1981 - 85! Εκτοτε έχουν περάσει 27 χρόνια και 17 μήνες, ο κ. Λοβέρδος μεγάλωσε, έγινε υφύπ. Εξωτερικών, αγοράζει μόνος του τις γραβάτες του και η ανθρωπότητα διέρχεται κρίσιμη φάση...» (Στάθης Σ. - «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ»).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ