Σάββατο 23 Νοέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τα επεκτατικά...

Παπαγεωργίου Βασίλης

ΑΜ, ΔΕΝ ΕΠΕΚΤΕΙΝΕΤΑΙ μόνον «προς ανατολάς», όπως πολλοί έγραψαν, το ΝΑΤΟ. Μετά τις αποφάσεις της Πράγας, μάλλον «επεκτείνεται» προς ...πάσα κατεύθυνση και μάλιστα διά της βίας.

Γιατί, βέβαια, η περίφημη δύναμη «ταχείας αντίδρασης» επεκτατική θα είναι και μάλιστα με την πάγια συμμετοχή των κρατών - μελών, έστω κι αν δεν έχουν ρωτηθεί οι κάτοικοί τους.

Ο πλανήτης θα αποκτήσει έναν ακόμα «μπράβο» δίπλα σε όσους, ήδη, έχει και, μάλιστα, ιδιαίτερα γρήγορο κι ευέλικτο, ώστε ...να μη χάνουν χρόνο με διάφορες τεχνικές διαδικασίες.

Οσο για στόχους... διαφαίνονται κάμποσοι για το άμεσο μέλλον. Προοπτικά; Ολοι στόχοι είμαστε.

Α, ΜΑΛΙΣΤΑ! Ωραία ...δικαιολογία βρήκαν εκεί στο υπουργείο Οικονομικών, προκειμένου να δικαιολογήσουν την ουσία των ρυθμίσεών τους για τις μεταβιβάσεις, τις γονικές παροχές και τις κληρονομίες. Εξισώνουν, λέει, το μαγαζάκι της γειτονιάς με τις ΑΕ, που είναι εισηγμένες στο Χρηματιστήριο...

Αυτό το μαγαζάκι που του ζητάνε να πληρώσει εκβιαστικά ρυθμισμένα χρέη εξαετίας και το αφήνουν ...ελεύθερο να καταστραφεί στην περίφημη «ελεύθερη αγορά», που φτιάξανε κομμένη και ραμμένη στα μέτρα των «μεγάλων».

Για ...την ιστορία, σε περιπτώσεις μεταβίβασης μετοχών, όπως δήλωσε ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Φλωρίδης, η φορολογική επιβάρυνση είναι μόλις 0,6%! Τότε γιατί δεν εξισώνουν και το δυστυχή που πρέπει να πληρώσει ό,τι έχει και δεν έχει για να κληρονομήσει ένα χωραφάκι στο χωριό του με τις ΑΕ του Χρηματιστηρίου και τις ΑΕ γενικώς;


Γρηγοριάδης Κώστας

Αν τους ρωτήσεις, δε, γιατί χαίρουν τέτοιας προκλητικής φορολογικής ασυλίας οι «εισηγμένες» και μη ΑΕ, η απάντησή τους είναι ότι ...έτσι βοηθάνε στην ανάπτυξη και κάθε άλλη ρύθμιση θα οδηγήσει σε κατάρρευση τη Σοφοκλέους.

Οταν, λοιπόν, με τις φορολογικές ρυθμίσεις τους συνολικά οδηγούν σε «κατάρρευση» τον Ελληνα μισθωτό (αν δεν έχει ήδη καταρρεύσει), τότε εμείς πρέπει να λέμε ότι ...αναπτυσσόμαστε και πως μας αρέσουν τα διάφορα ποσοστά, που μας αραδιάζουν τα οικονομικά υπουργεία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ