Σάββατο 23 Νοέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
... και πρέπει να εμποδιστεί

Το μόνο που μπορεί να σταθεί εμπόδιο στο σχέδιο της ΝΔ να παγιδέψει τη φτωχή και μικρομεσαία αγροτιά και να εκμεταλλευτεί τη δικαιολογημένη αγανάκτησή της είναι το συνεπές, αγωνιστικό αγροτικό κίνημα. Οσοι συμμετέχουν σ' αυτό γνωρίζουν καλά - κι από την εμπειρία τους στη διάρκεια των μεγάλων αγροτικών κινητοποιήσεων τα τελευταία χρόνια - τις προθέσεις και τις θέσεις του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης και μπορούν να ενημερώσουν σχετικά τον αγροτικό κόσμο, ώστε να έχει λιγότερα «θύματα».

Τον κίνδυνο αυτό έχει αντιληφθεί, εδώ και καιρό, η ηγεσία της ΝΔ και γι' αυτό πήρε την απόφαση να «χωρίσει τα τσανάκια της» απ' αυτό το κίνημα, αλλά και για να το πλήξει, επιχειρώντας να «το βγάλει από τη μέση». Για να το πετύχει χρησιμοποιεί, σε ρόλο υπονομευτή, αγροτικά της στελέχη.

Τι άλλο από υπονομευτική ήταν η δράση εκείνων των στελεχών της που έδωσαν το «σύνθημα» για άκαιρη αποχώρηση των τρακτέρ από τα Τέμπη, τον περασμένο Φλεβάρη, βγάζοντας την κυβέρνηση από τη δύσκολη θέση; Και τι άλλο από προσπάθεια να απομαζικοποιηθεί και να αποδυναμωθεί το αγροτικό κίνημα και να μην ξανασηκώσει κεφάλι είναι οι... ξαφνικές και απροετοίμαστες «επαναστατικές» εφορμήσεις του Θ. Νασίκα κατά του ΝΑΤΟικού Στρατηγείου στον Τύρναβο και οι δημόσιες δηλώσεις του ότι... από τούδε και στο εξής δε θα δέχεται στους αγώνες αγρότες που δε θα είναι έτοιμοι να συγκρούονται με τις δυνάμεις καταστολής;


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ