Πέμπτη 5 Δεκέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ
Το ΠΑΣΟΚ «ψηφίζει» ΝΔ

Οταν έρθει η ώρα για τις βουλευτικές εκλογές, ο κ. Λαλιώτης θα βάλει μπροστά τη γνωστή μηχανή της ΠΑΣΟΚικής προπαγάνδας, θα λοξοκοιτάει προς τους αριστερούς και θα καμώνεται: «Ψηφίστε το ΠΑΣΟΚ για να μην έρθει η... Δεξιά»! Οσο, δε, οι δημοσκοπήσεις θα δείχνουν ότι το ΠΑΣΟΚ χάνει την κουτάλα, τόσο περισσότερο θα φωνάζει ο κ. Λαλιώτης.

***

Δεδομένου, πάντως, ότι οι κύριοι της κυβέρνησης έχουν αναγάγει τα γκάλοπ σε «χρήσιμο εργαλείο» ανάλυσης των πολιτικών εξελίξεων, καλό είναι να μας απαντήσουν: Πού αποδίδουν αυτή την εικόνα; Ποιος ενισχύει τη «στροφή» στη ΝΔ; Με δυο λόγια, ποιος ανοίγει στη ΝΔ το δρόμο προς την κυβερνητική εξουσία;

Ας φρεσκάρουμε τη μνήμη μας. Τον τελευταίο χρόνο η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ έπραξε μεταξύ άλλων τα εξής «κεντροαριστερά»: Ψήφισε το Ασφαλιστικό, έσπασε στο ξύλο τους ναυτεργάτες και κήρυξε πολιτική επιστράτευση, έστειλε Ελληνες στρατιώτες στο Αφγανιστάν, έθεσε σε εφαρμογή νέα σχέδια ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας, τροφοδότησε ακροδεξιά παιχνίδια, ομολόγησε ότι στέλνει χαφιέδες στις κινητοποιήσεις των εργατών, ψηφίζει προϋπολογισμό με «αυξήσεις» 2%, μεθόδευσε την προώθηση του «σχεδίου Ανάν» κ.ο.κ.

***

Αυτή η βαθύτατα συντηρητική πολιτική του ΠΑΣΟΚ είναι, επομένως, που τροφοδοτεί τα συντηρητικά αντανακλαστικά του εκλογικού σώματος. Είναι ο νεοφιλελευθερισμός του ΠΑΣΟΚ που τροφοδοτεί το νεοφιλελευθερισμό της ΝΔ. Αυτοί, οι κύριοι του ΠΑΣΟΚ, είναι που φέρνουν τη ΝΔ στην κυβέρνηση. Κι όμως, έχουν το θράσος τους που θα καλούν τους αριστερούς να τους ψηφίσουν, για να μην έρθει η... Δεξιά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ