Παρασκευή 6 Δεκέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΝΟΔΟΣ ΚΟΡΥΦΗΣ ΚΟΠΕΓΧΑΓΗΣ
Στη μάχη για τα συλλαλητήρια

Κλιμακώνονται οι αγωνιστικές διεργασίες εργατικών και άλλων μαζικών φορέων για να πάει σε κάθε χώρο δουλιάς και γειτονιά το μήνυμα αντίστασης που στέλνει η Κίνηση «Δράση: Θεσσαλονίκη 2003» ενόψει των συλλαλητηρίων στις 12 του Δεκέμβρη (σε ορισμένες πόλεις θα γίνουν μια ή δύο ημέρες νωρίτερα). Τα συλλαλητήρια, που γίνονται κατά τη διάρκεια της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ στην Κοπεγχάγη, στοχεύουν στο να δηλωθεί η αντίθεση των εργαζομένων και του λαού στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και πολέμους και τα νέα αντεργατικά και αντιλαϊκά μέτρα που δρομολογεί η ΕΕ και τα οποία σπεύδει να εφαρμόσει στη χώρα μας η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ μέσω και του κρατικού προϋπολογισμού.

Απόρροια των ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών και των αντιλαϊκών πολιτικών επιλογών είναι, μεταξύ άλλων, το ζήτημα της ένταξης της Κύπρου στην ΕΕ (ΗΠΑ - ΕΕ - Αγγλία σχεδιάζουν τη νομιμοποίηση της διχοτόμησης του νησιού) και ο επικείμενος ιμπεριαλιστικός πόλεμος κατά του λαού του Ιράκ. Από την άλλη, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ σπεύδει να εφαρμόσει τις επιλογές της ΕΕ, κάτι που είναι προφανές και από τον κρατικό προϋπολογισμό. Ενώ θα είναι αυτή που θα υλοποιήσει τους στόχους των «15», κατά το διάστημα της ελληνικής προεδρίας της ΕΕ στο α΄ εξάμηνο του 2003.

Σύμφωνα με αποφάσεις που έχουν ληφθεί μέχρι στιγμής από τις Επιτροπές της Κίνησης «Δράση: Θεσσαλονίκη 2003» στις διάφορες πόλεις της Ελλάδας, αλλά και από συνδικαλιστικούς και άλλους φορείς, συλλαλητήρια και συγκεντρώσεις θα πραγματοποιηθούν:

- Στις 12 του Δεκέμβρη στην Αθήνα (6.30 μ.μ., Προπύλαια), τη Θεσσαλονίκη (6.30 μ.μ., Αγαλμα Βενιζέλου), την Αλεξανδρούπολη (6.30 μ.μ., κεντρική πλατεία), την Ξάνθη (6.30 μ.μ., κεντρική πλατεία), την Κοζάνη (7 μ.μ., κεντρική πλατεία), την Κόρινθο (η ώρα και ο τόπος θα καθορίζονταν χτες αργά το βράδυ), το Αγρίνιο (6 μ.μ., πλατεία Δημοκρατίας), τα Χανιά (7.30 μ.μ., πλατεία Δημοτικής Αγοράς).

- Στις 11 του Δεκέμβρη θα γίνουν συλλαλητήρια στην Πάτρα (6 μ.μ., έξω από το Εργατικό Κέντρο) και τη Λάρισα (7 μ.μ., κεντρική πλατεία). Τη συμμετοχή τους στο παναχαϊκό συλλαλητήριο της Πάτρας αποφάσισαν και η Συντονιστική Επιτροπή Σωματείων και Συνδικαλιστών, η Συντονιστική Επιτροπή Αγροτών Αιγιάλειας και Επιτροπή Ειρήνης Αιγίου, οι οποίοι έχουν προγραμματίσει προσυγκέντρωση στο Αίγιο (5 μ.μ., στην Εθνική Οδό Αθηνών - Πατρών «Βενζινάδικα»).

- Στον Πειραιά (6 μ.μ., πλατεία Κοραή) θα πραγματοποιηθεί συλλαλητήριο στις 10 του Δεκέμβρη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ