Παρασκευή 6 Δεκέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΧΑΝΙΑ
Αγανάκτηση για τη σύλληψη των μαθητών

Εντονες αντιδράσεις στο χανιώτικο λαό έχει προκαλέσει η υποτελής στάση της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ απέναντι στους Αμερικανούς, που, όπως έδειξε και με την ψήφιση του νόμου για την ετεροδικία, δεν έχει όρια. Γιατί, όχι μόνον επιτρέπει σ' αυτούς να χρησιμοποιούν τη χώρα μας σαν ορμητήριο για τη σφαγή άλλων λαών, αλλά και να δέρνουν Ελληνες πολίτες, να τους ληστεύουν και, τέλος, να σέρνουν στα τμήματα με την κατηγορία του ξυλοδαρμού σε βάρος τους ακόμα και ανήλικους μαθητές.

Ο λόγος γίνεται για το επεισόδιο που συνέβη το Σάββατο το βράδυ, όταν οι αστυνομικές αρχές συνέλαβαν και διενεργούν προανάκριση σε βάρος νεαρών μαθητών, γιατί οι Αμερικανοί στρατιώτες τους υπέδειξαν ότι, τάχα, τους ξυλοκόπησαν οι μαθητές! Κι αυτό όταν η παρέα των νεαρών Χανιωτών δέχτηκε επίθεση από τους μεθυσμένους Αμερικανούς στρατιώτες και, με τη βοήθεια άλλων συμπολιτών, τους απώθησαν.

Η αστυνομία, κατόπιν υποδείξεως των Αμερικανών, έκανε προσαγωγές και τελικά συνέλαβε τους μαθητές με την πραγματικά γελοία κατηγορία του ξυλοδαρμού των Αμερικανών. Η προανακριτική διαδικασία, σύμφωνα με πληροφορίες μας, θα ολοκληρωθεί την ερχόμενη βδομάδα, οπότε και θα παραδοθεί στον εισαγγελέα.

Χαρακτηριστική για τα αισθήματα των Χανιωτών είναι και η δήλωση του Γιώργου Φραγκιαδάκη, μέλους της Επιτροπής Ειρήνης Χανίων, ο οποίος τονίζει:

«Η ενέργεια των αστυνομικών αρχών της πόλης να συλλάβουν τους Χανιώτες νεολαίους και να αφήσουν τους πραγματικούς δράστες, που είναι οι εγκληματίες Αμερικανοί στρατιωτικοί, είναι επιεικώς απαράδεκτη. Πρέπει να ξέρουν οι κάθε είδους "υπεύθυνοι" ότι ο χανιώτικος λαός δε δίνει "γην και ύδωρ".

Η πρώτη μας απάντηση ήταν η αντιιμπεριαλιστική συγκέντρωση της προηγούμενης Τρίτης (3/12/02), ενάντια στην απόβαση στην πόλη μας των πληρωμένων δολοφόνων από το αεροπλανοφόρο "Τζ. Ουάσιγκτον". Και, βεβαίως, θα πάρουν και δεύτερη απάντηση στις 12 του μηνός στο συλλαλητήριο που διοργανώνει η "Δράση: Θεσσαλονίκη 2003" και στα Χανιά.

Ο χανιώτικος λαός και η νεολαία του, συσπειρωμένοι γύρω από τους φορείς τους, αντιστέκονται στη νέα τάξη πραγμάτων, καταδικάζουν το νόμο της ελληνικής κυβέρνησης για την ετεροδικία και την απαράδεκτη απόφαση για την παραμονή των βάσεων στη χώρα μας και στην Κρήτη.

Απαιτούμε να φύγει, τώρα αμέσως, το αμερικανικό αεροπλανοφόρο "Τζ. Ουάσιγκτον" από το λιμάνι και την πόλη μας, καθώς και οι βάσεις τους από τη Σούδα. Ακόμα να μην εμπλακεί και να μην παρέχει καμία βοήθεια η χώρα μας στην επικείμενη επίθεση σε βάρος του λαού του Ιράκ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ