Σάββατο 7 Δεκέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ
ΗΠΑ - Τουρκία: «Σοβαρή σχέση»...

«Η Τουρκία έχει αποδεχτεί το αμερικανικό αίτημα για τη χρησιμοποίηση των στρατιωτικών της βάσεων σε μια πιθανή επίθεση κατά του Ιράκ, σε αντάλλαγμα της υπόσχεσης που έλαβε από την Ουάσιγκτον για χορήγηση οικονομικής βοήθειας μεγαλύτερης των 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων».

Τα παραπάνω είναι λίγο - πολύ γνωστά, έχει, όμως, σημασία να τα διαβάζει κανείς σε αμερικανικά ΜΜΕ, όπως η WORLD TRIBUNE.COM.

Η τουρκική προσφορά για συνεργασία, όπως αναφέρει η WORLD TRIBUNE.COM, εξασφαλίστηκε κατά τη διάρκεια των υψηλών επισκέψεων που δέχτηκε η Αγκυρα αυτή τη βδομάδα από τους αναπληρωτή υπουργό Αμυνας και τον υφυπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Γούλφοβιτς και Γκρόσμαν, αντίστοιχα.

Αμερικανοί αξιωματούχοι σημειώνουν ότι η Τουρκία θα λάβει 2,5 δισ. δολάρια σαν στρατιωτική βοήθεια και τα υπόλοιπα σε πιστώσεις με χαριστικό επιτόκιο.

Οσο για τις όποιες παλινωδίες παρατηρούνται από τις δηλώσεις Τούρκων αξιωματούχων, σχετικά με τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η Αγκυρα, οι Αμερικανοί δεν ανησυχούν. «Η αμερικανοτουρκική συνεργασία - όπως δήλωσε ο Γούλφοβιτς - είναι σοβαρή»...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ