Κυριακή 5 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
26ο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου
Τα σπριντ είχαν την τιμητική τους

Ενα ακόμη χρυσό μετάλλιο για την Κατερίνα Θάνου. «Ασημένιος» ο Γιώργος Θεοδωρίδης, «χάλκινος» ο Αγγελος Παυλακάκης

«Μια γυναίκα δύο άνδρες, κομπολόι δίχως χάντρες», λέει το τραγούδι, όμως στην περίπτωση του ελληνικού στίβου μια γυναίκα δύο άνδρες σημαίνει ένα χρυσό, ένα αργυρό και ένα χάλκινο μετάλλιο συγκομιδή από το 26ο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου που ολοκληρώθηκε την περασμένη Κυριακή στη Γάνδη.

Η Κατερίνα Θάνου επανέλαβε μετά τη Σεβίλλη, δύο χρόνια μετά ότι είναι η κορυφαία σπρίντερ στην Ευρώπη και μια από τις κορυφαίες στον κόσμο, η μόνη ίσως που μπορεί να ξεπεράσει την Αμερικανίδα Μάριον Τζόουνς. Με χαρακτηριστική άνεση κέρδισε το χρυσό μετάλλιο στα 60 μέτρα και βάζει πλώρη για διάκριση στην Ολυμπιάδα του Σίδνεϊ, αυτή τη φορά στα 100 μέτρα.

Η Κατερίνα αναφερόμενη στην επιτυχία της δήλωσε: «Δε με ενδιέφερε ο χρόνος που θα έκανα, αλλά το χρυσό μετάλλιο. Το γεγονός ότι έκαναν 7.05, ενώ δεν είχα ετοιμαστεί για τον κλειστό στίβο, είναι κάτι που μου δημιουργεί επιπρόσθετες απαιτήσεις ενόψει το Σίδνεϊ. Το μετάλλιο το αφιερώνω σε όλο τον κόσμο που περίμενε να κερδίσει».

Ο προπονητής της Θάνου, Χρήστος Τζέκος τονίζει: «Η Κατερίνα έκανε αυτό που ξέρει να κάνει καλά. Ηρθαμε να νικήσουμε και ήμασταν έτοιμοι γι' αυτό. Θεωρώ ότι είναι άξια διάδοχος των γυναικών που έφεραν μετάλλια σε Ολυμπιάδες, όπως η Πατουλίδου και η Μπακογιάννη. Τώρα λίγη ξεκούραση και μετά σκληρή δουλιά για την Ολυμπιάδα».

Η αγωνιστική... άνοιξη στα σπριντ πέρασε και στους αθλητές μας. Στον τελικό των 60 μέτρων ο Γιώργος Θεοδωρίδης ήταν δεύτερος και η ώρα της καταξίωσης έφτασε και γι' αυτόν. Χαρακτηριστικές οι δηλώσεις του: «Ευχαριστώ όλο τον κόσμο για την αγάπη του, καθώς και όλους όσοι με βοήθησαν να φτάσω τόσο ψηλά. Τώρα οι υποχρεώσεις μου είναι ακόμη μεγαλύτερες και θα προσπαθήσω για το καλύτερο».


Ο τεχνικός του Πλούταρχος Σαρασλανίδης, ένας από τους μεγαλύτερους δασκάλους του στίβου, δηλώνει: «Κουραστήκαμε πολύ για να φτάσουμε στο αποτέλεσμα που είναι δίκαιο επιστέγασμα της προσπάθειας αυτής. Ο Γιώργος έφτασε ψηλά και δικαίωσε τις προσδοκίες όλων μας».

Ο τρίτος της.. αχτύπητης παρέας είναι ο Αγγελος Παυλακάκης που ήταν τρίτος στα 60 μέτρα. Ο Ξανθιώτης αθλητής είπε: «Παρά το πρόβλημα τραυματισμού, σιγά σιγά βρίσκω τον καλό μου εαυτό. Τώρα στόχος μου είναι η Ολυμπιάδα και νομίζω ότι αν είμαι γερός θα προσπαθήσω για το καλύτερο δυνατό». Ο προπονητής του Δημήτρης Ευαγγελόπουλος θα συμπληρώσει: «Ο Αγγελος αμφισβητήθηκε έντονα μετά το σοβαρό τραυματισμό του. Ομως η ψυχή και η καρδιά είναι αυτά που δύσκολα πεθαίνουν. Ετσι λοιπόν, γύρισε πολύ νωρίτερα στις υψηλές επιδόσεις κάτι που εξέπληξε ακόμη και μένα».

Κυριάρχησε η Ρωσία

Η παρουσία της Ρωσίας στο 26ο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου ήταν εντυπωσιακή. Με συνολική συγκομιδή έξι χρυσά μετάλλια, πέντε αργυρά και τέσσερα χάλκινα, έδειξε ότι παραμένει πάντα μια μεγάλη δύναμη στο παγκόσμιο στερέωμα. Σε αναλογία ανδρών - γυναικών το... ασθενές φύλλο ήταν αυτό που έκρινε τη μάχη στη συγκομιδή των μεταλλίων. Η Ποσπέλοβα στα 400μ., η Λεμπέντοβα στο τριπλούν, η Πελεσένκο στη σφαίρα και η ομάδα 4Χ400 κατέκτησαν τέσσερα χρυσά, ενώ οι άνδρες με τους Μπορτσακόφσκι στα 800μ. και τον Βορονίν στο ύψος, συγκέντρωσαν δύο. Η ευχάριστη έκπληξη στη διοργάνωση της Γάνδης από πλευράς συγκομιδής χρυσών μεταλλίων πραγματοποιήθηκε από την Τσεχία που είχε ως μπροστάρη τον σπουδαίο δεκαθλητή Τόμας Ντβόρακ.


Ξεπέρασε τον τραυματισμό του και ανέβηκε στο βάθρο ο Αγγελος Παυλακάκης
Ξεπέρασε τον τραυματισμό του και ανέβηκε στο βάθρο ο Αγγελος Παυλακάκης

Η Κατερίνα Θάνου και ο Γιώργος Θεοδωρίδης καμαρώνουν τα μεταλλιά τους
Η Κατερίνα Θάνου και ο Γιώργος Θεοδωρίδης καμαρώνουν τα μεταλλιά τους

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ