Κυριακή 5 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
Τροχοί
Citroen Picasso
Χαρακτήρας πολυμορφικός και καλλιτεχνικός...

Τη δημιουργική φαντασία του Πάμπλο Πικάσο είχαν υπόψη τους οι σχεδιαστές του νέου πολυμορφικού Βαν της Σιτροέν που πρόσφατα ήρθε στη χώρα μας. Το Picasso, με μήκος 4,27μ, τοποθετείται ανάμεσα στα Xsara και Xantia, ενώ ο σχεδιασμός του παραπέμπει στα μοντέλα ενός όγκου. Χάρη δε στο μεγάλο μεταξόνιο, αλλά και το σχεδιασμό, διαθέτει μεγάλους εσωτερικούς χώρους. Η πίσω σειρά των καθισμάτων αποτελείται από 3 αυτόνομα μέρη που μπορούν να αφαιρεθούν δίνοντας έτσι πολυχρηστικές δυνατότητες.

Ο εξωτερικός αλλά και ο εσωτερικός σχεδιασμός χαρακτηρίζεται από μια απλότητα σχεδόν μινιμαλιστική, που αποκτά χαρακτήρα χάρη στις λεπτομέρειες που μοιάζουν με πινελιές του προικισμένου ζωγράφου. Οι γρίλιες στην «ποδιά» του προφυλακτήρα δίνουν συνέχεια και όγκο στο εμπρός τμήμα. Στο εσωτερικό κάτι ανάλογο επιτυγχάνεται με τη συγκέντρωση όλων των οργάνων στο κέντρο του ταμπλό, όπου βασιλεύει η ψηφιακή τεχνολογία.

Οι θήκες, τα κρυφά συρτάρια και τα ντουλαπάκια υπάρχουν σχεδόν παντού, ακόμα και στο πορτ - μπαγκάζ όπου βρίσκεται το Modubox, ένα πτυσσόμενο καλάθι κατάλληλο για πολλές χρήσεις. Εντύπωση προκαλεί και η θέση του επιλογέα ταχυτήτων που βρίσκεται στο κέντρο της κονσόλας και συνδυάζεται με τη θέση οδήγησης, ώστε να διευκολύνει τις αλλαγές.


Το Picasso εφοδιάζεται με τον τετρακύλινδρο 1.600άρι κινητήρα της Citroen που αποδίδει 90 ίππους και ροπή 135 Nm στις 3000 σαλ. Τα 1.240 κιλά είναι αρκετά για το συγκεκριμένο κινητήρα, κάτι που έχει κάποιες επιπτώσεις στις επιδόσεις, αφού χρειάζονται 13,7 «για τα 0-100 χλμ, ενώ η τελική είναι 168χλμ/ώρα. Ο 1.800άρης είναι σαφώς πιο κατάλληλος για το Picasso, αφού οι 117 ίπποι ανεβάζουν την τελική ταχύτητα στα 190 χλμ και κατεβάζουν στα 10,8" το χρόνο που χρειάζεται για τα 0-100 χλμ.

Το Picasso με στάνταρ αερόσακους οδηγού - συνοδηγού και πλευρικούς, καθώς και ABS, κοστίζει στην έκδοση των 1.600 κ.εκ. 5.550.000 δρχ., μια τιμή που σίγουρα κρίνεται ανταγωνιστική.




Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ