Τρίτη 17 Δεκέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΤΑΛΙΑ
Εξουδετερώθηκαν εκρηκτικοί μηχανισμοί

ΡΩΜΗ.--

Η ιταλική Αστυνομία εξουδετέρωσε αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς, μέσα σε δέματα, στο αεροδρόμιο της Ρώμης και σε γραφείο της κρατικής τηλεόρασης RAI, στο κέντρο της Ρώμης, ανεβάζοντας σε τέσσερις τους εκρηκτικούς μηχανισμούς που εξουδετερώθηκαν τις τελευταίες ημέρες

Πυροτεχνουργοί εξουδετέρωσαν χτες το πρωί τον αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό που εστάλη στα γραφεία της «Iberia» στο αεροδρόμιο «Φιουμιτσίνο», και μερικές ώρες αργότερα κλήθηκαν να κάνουν το ίδιο με έναν άλλο εκρηκτικό μηχανισμό σε γραφεία της RAI στο κέντρο της ιταλικής πρωτεύουσας. Κάθε μηχανισμός περιείχε 50 γραμμάρια εκρηκτικήσ ύλησ σε σκόνη με φιτίλι, ανέφερε εκπρόσωπος της Αστυνομίας.

Ενας εκρηκτικός μηχανισμός σε πακέτο που είχε σταλεί σε γραφείο ταξιδίων της «IBERIA», στο κέντρο της Ρώμης, εξουδετερώθηκε την Παρασκευή και ένας άλλος σε γραφεία της ίδια εταιρίας στο αεροδρόμιο «Μαλπένζα» του Μιλάνου, το Σάββατο.

Την ευθύνη για τις επιθέσεις ανέλαβε μια άγνωστη ισπανική αναρχική οργάνωση ονόματι «Πέντε C» (με διασυνδέσεις και στην Ιταλία), η οποία ανακοίνωσε και νέες ενέργειες εναντίον της «Iberia». Κατά πώς φαίνεται, η οργάνωση παίρνει τα αρχικά της από τις φυλακές όπου υπάρχουν έγκλειστοι Ισπανοί και Ιταλοί αναρχικοί, που ζητά την αποφυλάκισή τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ