Τρίτη 17 Δεκέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΕΡΜΑΝΙΑ
Απεργίες δημοσίων υπαλλήλων

ΒΕΡΟΛΙΝΟ.--

Χιλιάδες εργαζόμενοι στις δημόσιες υπηρεσίες της χώρας έλαβαν μέρος στις χτεσινές απεργίες κατά της εισοδηματικής πολιτικής της κυβέρνησης που προβλέπει πενιχρές αυξήσεις (έως και μηδαμινές) για τον κλάδο τους. Στο Βερολίνο, στη Φρανκφούρτη, στο Μόναχο και αλλού, οι εργαζόμενοι στα δημόσια μέσα μεταφοράς, σε παιδικούς σταθμούς και σε άλλες ομοσπονδιακές και τοπικές υπηρεσίες εκδήλωσαν την αγανάκτησή τους για τις πολιτικές λιτότητας που τους επιβάλλει η γερμανική κυβέρνηση του καγκελάριου Γκέρχαρντ Σρέντερ εδώ και χρόνια.

Οι απεργοί απαιτούν αυξήσεις με κατώτατο όριο το 3%, αφού, όπως υποστηρίζουν, χρόνια τώρα οι αυξήσεις που λαμβάνουν είναι «συντηρητικές». Ωστόσο, τόσο οι ομοσπονδιακές αρχές, όσο και οι τοπικές (στα κρατίδια), υποστηρίζουν ότι η δεινή κατάσταση της γερμανικής οικονομίας δεν επιτρέπει αυξήσεις ούτε καν της τάξης του 3% (μάλιστα μερικοί υποστηρίζουν ότι ο μισθοί των δημοσίων υπαλλήλων θα πρέπει να «παγώσουν» για φέτος!).

Οι συνομιλίες μεταξύ των εμπλεκόμενων πλευρών θα συνεχιστούν την αύριο, Τετάρτη. Πάντως, οι εκπρόσωποι των εργαζομένων έχουν κάνει γνωστό ότι σε περίπτωση που τα αιτήματά τους δεν εισακουστούν, τότε θα πραγματοποιήσουν γενική απεργία στις αρχές του επόμενου έτους. Σε περίπτωση που αυτό πραγματοποιηθεί, θα πρόκειται για την πρώτη μαζική απεργία των τελευταίων δέκα χρόνων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ