Σάββατο 4 Γενάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ «ΑΛΙΜΕΝΤΑ»
Απολύσεις και «λουκέτο» παραμονή Πρωτοχρονιάς

Χωρίς κανέναν ενδοιασμό η εργοδοσία της γνωστής αλυσίδας σούπερ μάρκετ «ΑΛΙΜΕΝΤΑ» απέλυσε παραμονή Πρωτοχρονιάς στις 7 μ.μ. και τους οκτώ εργαζόμενους στο κατάστημά της στο Αγρίνιο. Απροειδοποίητα, για να προλάβει τις αντιδράσεις και αφού ξεζούμισε όλες τις προηγούμενες μέρες τους εργαζόμενους, ανακοίνωσε ότι βάζει λουκέτο στο σούπερ μάρκετ στο Αγρίνιο. Ολα αυτά παραμονές Πρωτοχρονιάς, για να γλιτώσει και τα δικαιώματα που θα έχουν οι εργαζόμενοι από το καινούριο χρόνο.

Οι ίδιοι οι εργαζόμενοι, από την πλευρά τους, όμως, δεν κατέθεσαν τα όπλα και συνεχίζουν μέχρι σήμερα να παλεύουν για το δικαίωμα στη δουλιά τους. Σ' αυτά τα πλαίσια όχι μόνο αρνήθηκαν να δεχτούν το χαρτί της απόλυσης, αλλά και συνεχίζουν να λειτουργούν με δική τους ευθύνη το σούπερ μάρκετ, ενώ κάθε βράδυ περιφρουρούν το κτίριο. Η εργοδοσία, βέβαια, που μέχρι σήμερα αρνείται να συναντηθεί και να συζητήσει με τους εργαζόμενους απάντησε, δίνοντας εντολή στους προμηθευτές να σταματήσουν να στέλνουν εμπορεύματα, ενώ έστειλε τα χαρτιά των απολύσεων με δικαστικούς κλητήρες.

Στο πλευρό των εργαζομένων βρίσκεται από την πρώτη στιγμή η διοίκηση του ΕΚ Αγρινίου και στηρίζει τον αγώνα τους, ενώ σε ανακοίνωση καλεί όλους τους εργαζόμενους και ειδικά στα σούπερ μάρκετ να συσπειρωθούν στο σωματείο τους και να στηρίξουν την προσπάθεια των εργαζομένων στα ΑΛΙΜΕΝΤΑ, για να διατηρήσουν το δικαίωμα στη δουλιά τους.

Οπως επισημαίνει ειδικότερα: «Είναι σίγουρο ότι η εργοδοσία δε θα σταματήσει εδώ. Αυτό ήταν μια πρόβα για όλους τους εργαζόμενους στα σούπερ μάρκετ της περιοχής. Αφού ξεζούμισαν τους εργαζόμενους και "άρμεξαν" κανονικά το λαό της περιοχής σκέφτονται μεταπωλήσεις και συγχωνεύσεις, αδιαφορώντας για τους εργαζόμενους, σκέφτονται μόνο πώς θα κερδίσουν περισσότερα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ