Σάββατο 11 Γενάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΔΙΕΘΝΗ
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ
ΟΧΙ στον πόλεμο κατά του Ιράκ

Με ομόφωνη απόφασή του το Νομαρχιακό Συμβούλιο Πειραιά εκφράζει την «αντίθεσή του στο σχεδιαζόμενο πόλεμο των ΗΠΑ και των συμμάχων τους κατά του Ιράκ». Οπως τονίζει, η επίθεση κατά του Ιράκ «θα προκαλέσει νέα δεινά και αμέτρητες ανθρώπινες απώλειες στον ιρακινό λαό, θα αποσταθεροποιήσει το σύνολο της Μέσης Ανατολής, θα πλήξει την παγκόσμια οικονομία, θα παραβιάσει για μια ακόμα φορά τους κανόνες του διεθνούς δικαίου, θα ακυρώσει για μια ακόμα φορά το ρόλο των διεθνών οργανισμών».

Το Νομαρχιακό Συμβούλιο Πειραιά καλεί «την ελληνική κυβέρνηση να ασκήσει κάθε δυνατή πίεση για να ακυρωθούν οι πολεμικοί σχεδιασμοί» και κάθε πολίτη να ασκήσει «την αντίθεσή του σε κάθε μορφή πολέμου».

Και αντιπολεμική σύσκεψη στο Περιστέρι

Σύσκεψη φορέων που θα καθορίσει πρόγραμμα εκδηλώσεων ενάντια στα δολοφονικά σχέδια των ΗΠΑ κατά του λαού του Ιράκ πραγματοποιείται τη Δευτέρα 13 του Γενάρη στις 7 το απόγευμα στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Περιστερίου (Π. Τσαλδάρη 2). Η πρωτοβουλία ανήκει σε φορείς και κινήσεις της πόλης που ζητούν από την ελληνική κυβέρνηση να δεσμευτεί ότι δε θα χρησιμοποιηθεί η χώρα μας ως προγεφύρωμα-ορμητήριο των αμερικανοΝΑΤΟικών δυνάμεων, δε θα υπάρξει καμία άμεση ή έμμεση εμπλοκή της, ότι δε θα επιτρέψει τη χρησιμοποίηση της βάσης της Σούδας, αλλά ούτε και άλλα τμήματα του ελληνικού εδάφους, των θαλασσών και του εναέριου χώρου και ότι θα επιστρέψουν και δε θα ξαναβγούν εκτός συνόρων τμήματα των Ενόπλων μας Δυνάμεων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ