Σάββατο 11 Γενάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ
Διογκώνεται η προεκλογική σκανδαλολογία στο Ισραήλ

Με «τηλεδιάσκεψη» θα συμμετάσχουν οι Παλαιστίνιοι αξιωματούχοι στη σύνοδο του Λονδίνου

ΛΟΝΔΙΝΟ - ΤΕΛ ΑΒΙΒ.--

Θα πραγματοποιηθεί κανονικά η σύνοδος που προετοιμάζει το Λονδίνο για τις παλαιστινιακές μεταρρυθμίσεις την Τρίτη, κατέστησε σαφές, χτες, ο Βρετανός ΥΠΕΞ, Τζακ Στρο, που δήλωσε ότι οι Παλαιστίνιοι αξιωματούχοι που προσκλήθηκαν θα συμμετάσχουν, τελικά, με κύκλωμα «τηλεδιάσκεψης». Η ανακοίνωση ακολούθησε την κατηγορηματική άρνηση της ισραηλινής κυβέρνησης να άρει την απαγόρευση μετακίνησης που επέβαλε στο σύνολο του παλαιστινιακού πληθυσμού, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να μεταβεί στη βρετανική πρωτεύουσα η παλαιστινιακή αντιπροσωπεία.

Την ίδια στιγμή, εντός Ισραήλ κλιμακώνεται η ένταση με το σκάνδαλο που συγκλονίζει το Λικούντ και έχει παρασύρει στη δίνη του και τον Αριέλ Σαρόν. Η κατάσταση επιδεινώθηκε όταν ο πρόεδρος της Εκλογικής Επιτροπής και μέλος του Ανώτατου Δικαστηρίου, έδωσε εντολή να διακοπεί στον αέρα η τηλεοπτική μετάδοση της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε για το θέμα ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, με το σκεπτικό ότι παραβίασε τους όρους της προεκλογικής εκστρατείας εξαπολύοντας κατηγορίες συνωμοσίας κατά των εκλογικών του αντιπάλων.

Ενώ στο εσωτερικό του Ισραήλ η σκανδαλολογία κλιμακώνεται, στα αυτόνομα εδάφη ο ισραηλινός στρατός κατεδάφισε ένα ακόμη σπίτι στα περίχωρα της Νάμπλους και έκλεισε 3 γραφεία ισραηλινο-παλαιστινιακού συντονισμού, με αποτέλεσμα να λειτουργεί πλέον μόνο το γραφείο της Ιεριχούς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ