Κυριακή 12 Γενάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Η ... πρώτη προτεραιότητα...

Οξύτατο πρόβλημα λειτουργίας αντιμετωπίζει το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας, εξαιτίας της έλλειψης αναισθησιολόγων γιατρών. Είναι χαρακτηριστικό ότι, μετά από παραιτήσεις και άδειες που έχουν δοθεί, στο νοσοκομείο εργάζονται, εκτός από τον καθηγητή, μόνο δυο αναισθησιολόγοι - πιθανόν να μείνει ένας, αφού ένας ενδέχεται ν' απουσιάσει λόγω ασθένειας - ενώ κανονικά χρειάζονται τουλάχιστον 24. Η έλλειψη αυτή έχει ως αποτέλεσμα να μην μπορούν να λειτουργήσουν τα 56 χειρουργεία του νοσοκομείου και να την πληρώνουν, φυσικά, οι ασθενείς, καθώς αποτελεί καθημερινό, σχεδόν, φαινόμενο η αναβολή τακτικών χειρουργείων.

Ελλείψεις, βέβαια, υπάρχουν και σε όσες κλινικές του νοσοκομείου λειτουργούν - άλλες δε λειτουργούν καν, αν και το νοσοκομείο ξεκίνησε πριν 3,5 χρόνια, λόγω έλλειψης ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού - αφού μόνο δυο διευθυντές βρήκαν τον τρόπο και κατάφεραν να έχουν κάποια επάρκεια σε προσωπικό και μέσα.

Και παρ' όλα αυτά, ο Λαρισαίος υφυπουργός Υγείας, Εκτ. Νασιώκας, συνεχίζει να ισχυρίζεται ότι το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας αποτελεί πρώτη προτεραιότητα για το υπουργείο του και την κυβέρνηση. Σκεφτείτε και να μην αποτελούσε, δηλαδή...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ