Παρασκευή 17 Γενάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΟΣΥΓΟ
Η αντιαγροτική πολιτική τσακίζει και τους εργαζόμενους

Αρχισε χτες στη Θεσσαλονίκη το 38ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Εργαζομένων στις Αγροτικές Συνεταιριστικές Οργανώσεις, σε μια περίοδο που επιβάλλεται από την ΕΕ στη χώρα μας και ακολουθείται πιστά από την κυβέρνηση το νέο μοντέλο καπιταλιστικής ανάπτυξης της αγροτικής οικονομίας, με αποτέλεσμα να οδηγούνται στην καταστροφή οι μικρομεσαίοι αγρότες και οι συνεταιρισμοί. Εξελίξεις που αποδεκατίζουν τον κλάδο και υπονομεύουν βασικά εργασιακά δικαιώματα.

Οπως τονίζει η «Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία» (ΔΑΣ-ΑΣΟ) στην προγραμματική της διακήρυξη, που διένειμε στους συμμετέχοντες στο συνέδριο, χιλιάδες εργαζόμενοι του κλάδου αναγκάστηκαν τα τελευταία χρόνια να παραιτηθούν ή να συνταξιοδοτηθούν πρόωρα. Χιλιάδες απολύθηκαν από τις εκκαθαριζόμενες οργανώσεις, ενώ επίκειται νέο κύμα απολύσεων με την ολοκλήρωση των εκκαθαρίσεων. Πάνω από το 40% του κλάδου δεν πληρώνεται έγκαιρα, ενώ μειώθηκαν τα τελευταία χρόνια πάνω από 20% οι πραγματικές αποδοχές.

Οι εκπρόσωποι της ΔΑΣ-ΑΣΟ θα καλέσουν τους συνέδρους να καταδικάσουν τις συνδικαλιστικές παρατάξεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ που αποδέχτηκαν την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και επιπλέον μετέτρεψαν την Ομοσπονδία σε υπερασπιστή της άλωσης των εργασιακών σχέσεων και ανατροπής των ασφαλιστικών κατακτήσεων.

Στο χαιρετισμό του ο εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Ηλίας Γκουτζιγιάννης, μέλος του ΝΓ της ΚΟΘ του ΚΚΕ, σημείωσε ότι δεν είναι μονόδρομος η βίαιη συρρίκνωση της αγροτιάς και του αγροτικού εισοδήματος, όπως δεν είναι νομοτελειακό γεγονός η γραφειοκρατικοποίηση, η χρεοκοπία και η διαφθορά στο αγροτικό συνεταιριστικό κίνημα. «Δεν είναι νομοτέλεια η αφαίρεση κατακτημένων με αγώνες δικαιωμάτων και οι απώλειες στο εργατικό εισόδημα. Πιστεύουμε ότι υπάρχει και άλλος δρόμος από το κλείσιμο επιχειρήσεων και από απλήρωτους εργαζόμενους. Ο άλλος δρόμος που εμείς ακολουθούμε είναι ο δρόμος που κινεί την ανθρώπινη ιστορία προς τα εμπρός. Είναι ο δρόμος του αγώνα, της ενότητας των εργαζομένων, της πάλης τους για υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους, για να μην αφαιρεθεί καμία κατάκτηση αλλά να κερδηθούν νέες. Συμπαραστεκόμαστε στα αιτήματα και στους αγώνες σας, παλεύουμε και προτείνουμε τους παραγωγικούς συνεταιρισμούς», τόνισε ο Ηλίας Γκουτζιγιάννης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ