Παρασκευή 17 Γενάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΩΝ
Αναγκαία η συμμαχία με ασφαλισμένους και συνταξιούχους

Οι στόχοι της πάλης των φαρμακοποιών πρέπει να εναρμονίζονται με την υπεράσπιση των κατακτήσεων των εργαζομένων και να αποσκοπούν στη δημιουργία γερών συμμαχιών με όλους τους ασφαλισμένους και τους εργαζόμενους υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή της η Δημοκρατική Πανεπιστημονική Κίνηση Φαρμακοποιών, ενόψει της Γενικής Συνέλευσης του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής τη Δευτέρα 20 του μήνα.

Στην ανακοίνωση που διανέμεται στους φαρμακοποιούς η «Πανεπιστημονική» υπογραμμίζει ότι το τελευταίο διάστημα τα προβλήματα του κλάδου οξύνονται, κάνοντας ακόμα πιο αναγκαία τη συνεχή αγωνιστική στάση για να προωθηθεί η επίλυσή τους. Το πρόβλημα της ασυνεπούς πληρωμής από το Δημόσιο χρονίζει και επαναλαμβάνεται, επισημαίνει η «Πανεπιστημονική» και τονίζει ότι απαιτείται άμεσα υπογραφή συλλογικής σύμβασης, όπου εκτός της συγκεκριμένης ημερομηνίας πληρωμής να εξασφαλίζεται και αξιοπρεπής συνεργασία μεταξύ των φαρμακοποιών και του Ταμείου.

Η «Πανεπιστημονική» εκφράζει τη συνολική αντίθεσή της και στους νέους «Ράμπο» (Σώμα Επιθεωρητών Υγείας και Πρόνοιας), καταδικάζει την υποτακτική στάση του ΦΣΑ και του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου και καλεί τους φαρμακοποιούς σε αγώνα για την πλήρη κατάργηση του συγκεκριμένου σώματος. Τονίζει ότι πρόκειται για τον όγδοο έλεγχο στο χώρο του φαρμακείου, που είναι ένα από τα πλέον ελεγχόμενα σημεία στο χώρο της Υγείας.

Σημαντική παρέμβαση κάνει και για τα κρατικά φάρμακα. Οι πλειοψηφίες του ΦΣΑ και του ΠΦΣ, επισημαίνει, κατάφεραν να προστεθούν 30 φάρμακα στον ήδη υπάρχοντα κατάλογο των κρατικών φαρμάκων, ενώ διατυμπάνιζαν ότι θα καταργούνταν ο ήδη υπάρχων κατάλογος. «Εκτιμούμε, υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση, ότι υπάρχει μια συμπαιγνία πάνω σ' αυτό το θέμα προκειμένου να ανοίξει η κερκόπορτα του κλιμακωτού ποσοστού κέρδους για τα φάρμακα».

Τα προβλήματα του κλάδου είναι ενταγμένα σε μια συνολική επιδίωξη της κυβέρνησης, η οποία στοχεύει στον οικονομικό στραγγαλισμό των φαρμακοποιών και στη δυσφήμιση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας και ασφάλισης, τονίζει κλείνοντας η «Πανεπιστημονική» και καλεί τους φαρμακοποιούς μαζικά να συμμετάσχουν στη Γενική Συνέλευση, καταθέτοντας τις αγωνιστικές τους προτάσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ