Παρασκευή 17 Γενάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΖΩΝΗ
Σίγησαν ματσακόνια και τσιμπίδες

Δραματικές οι διαστάσεις της ανεργίας. Εναρξη δυναμικών κινητοποιήσεων

Μαζικό διάβημα διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εργασίας έκαναν χτες άνεργοι μεταλλεργάτες της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης μαζί με τα μέλη των διοικήσεων των σωματείων τους, απαιτώντας την τακτική επιδότησή τους και την καταβολή έκτακτου επιδόματος ύψους 630 ευρώ. Η χτεσινή κινητοποίηση των μεταλλεργατών αποτελεί την έναρξη νέου γύρου αγώνων, καθώς η ανεργία στη Ζώνη έχει λάβει δραματικές πλέον διαστάσεις. Σύμφωνα με ανακοίνωση που έχουν εκδώσει τα σωματεία, όχι μόνο δεν έχει πλέον δουλιά στο Πέραμα, αλλά με τη νέα χρονιά συρρικνώθηκαν δραστικά και οι εργασίες των εργολάβων στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά και Ελευσίνας!

Ανεργοι και συνδικαλιστές στη διάρκεια του διαβήματος, συναντήθηκαν με τον ιδιαίτερο του υφυπουργού Λ. Τζιόλα, ο οποίος τους καθόρισε συνάντηση με τον υφυπουργό την ερχόμενη Τρίτη 21 του μήνα στις 1.30 το μεσημέρι. Την ίδια μέρα στις 5.30 το απόγευμα, σύμφωνα με απόφαση των σωματείων, θα γίνει συγκέντρωση των μεταλλεργατών στο Εργατικό Κέντρο Πειραιά όπου θα αποφασιστεί και ο παραπέρα αγωνιστικός προγραμματισμός του κλάδου.

Εκτός από την οικονομική κάλυψη των ανέργων και την παροχή ιατροφαρμακευτικής - νοσοκομειακής περίθαλψης, οι μεταλλεργάτες διεκδικούν ακόμα να ληφθούν μέτρα ώστε να αναλάβει η Ζώνη την εκτέλεση του προγράμματος του υπουργείου Αιγαίου για την κατασκευή 8 με 10 επιβατηγών πλοίων, την επισκευή και μετασκευή των πλοίων που θα χρησιμοποιηθούν ως ξενοδοχεία στη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων και την ανανέωση του στόλου των μεσογειακών πλοίων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ