Τρίτη 21 Γενάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
ΚΕΡΚΥΡΑ
Προετοιμασίες του συλλαλητηρίου

Αγροτική σύσκεψη για την καλύτερη προετοιμασία του συλλαλητηρίου της 27ης Γενάρη 2003, που οργανώνει η Παγκερκυραϊκή Επιτροπή Αγώνα Αγροτών έγινε, χτες (17-1-2003) το πρωί, στο χώρο όπου στεγάζεται η Ενωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Κέρκυρας. Στη σύσκεψη συμμετείχε, επίσης, το μέλος της Διοίκησης της Ενωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Μάνθος Γισδάκης και εκπρόσωποι από τους Δήμους Αγ. Γεωργίου και Εσπερίων.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης εκφράστηκε έντονη η δυσαρέσκεια για την αντιαγροτική πολιτική κυβέρνησης και Ευρωπαϊκής Ενωσης, αλλά και για τη στάση συγκεκριμένα που κρατάει εδώ και χρόνια η πλειοψηφία του Νομαρχιακού Συμβουλίου Κέρκυρας και του υπουργείου Γεωργίας πάνω στο θέμα της δακοκτονίας.

Ειδικά για τη φετινή χρονιά, η δακοκτονία, όπως τόνισαν οι αγροτοσυνδικαλιστές, έγινε τουλάχιστον καθυστερημένα και ήταν αναποτελεσματική και, έτσι, καταστράφηκαν μεγάλες ποσότητες ελαιοκάρπου από το δάκο. Η παραχθείσα ποσότητα λαδιού, επομένως, ήταν πολύ μικρότερη από την αναμενόμενη και η ποιότητα του λαδιού κακή με μεγάλη οξύτητα, κάτι που επιδρά καθοριστικά και στην τιμή του λαδιού. Ετσι, έχουμε μεγάλη απώλεια του εισοδήματος του Κερκυραίου ελαιοπαραγωγού που προσεγγίζει στο 70%, όπως τόνισαν παραγωγοί, και απαιτείται αποζημίωση, προκειμένου να αντεπεξέλθουν.

Από τους αγρότες συνδικαλιστές προβλήθηκε το αίτημα η διοίκηση της ΕΑΣ Κέρκυρας να αναλάβει τις ευθύνες απέναντι στο αγροτικό κίνημα της περιοχής και να συμβάλει στην καλύτερη οργάνωση του συλλαλητηρίου. Αποφασίστηκε, τέλος, η παγκερκυραϊκή Επιτροπή Αγώνα να ετοιμάσει πρόγραμμα δραστηριοτήτων, ενόψει της Συνόδου Κορυφής των Υπουργών Γεωργίας που θα γίνει στην Κέρκυρα, τον Μάιο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ