Τρίτη 21 Γενάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΙ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
Αφήνονται χωρίς αποζημιώσεις

Ερώτηση του ΚΚΕ στη Βουλή

Να μην εξαιρεθούν οι κτηνοτρόφοι της Μαγνησίας από την καταβολή αποζημίωσης ΠΣΕΑ για τις ζημιές από τον παγετό του Δεκέμβρη του 2001 έως το Γενάρη του 2002, ζητούν με παρέμβασή τους στη Βουλή, οι βουλευτές του ΚΚΕ Ν. Γκατζής και Τ. Τσιόγκας. Με Ερώτηση που κατέθεσαν οι δύο βουλευτές, σημειώνουν πως:

  • Οι κτηνοτρόφοι της Μαγνησίας είναι αγανακτισμένοι λόγω της εξαίρεσής τους από την καταβολή αποζημίωσης για τις ζημιές που υπέστησαν από την προαναφερόμενη περίοδο.
  • Εκτός όλων των άλλων συνεπειών, η απώλεια στην παραγωγή γάλακτος ήταν δραματική, αφού και τους επόμενους μήνες δεν επανήλθε στα φυσιολογικά επίπεδα.
  • Πολλοί κτηνοτρόφοι της Μαγνησίας, και ιδιαίτερα της περιοχής της Αγχιάλου, αναγκάστηκαν να συνάψουν δάνεια με την ΑΤΕ προκειμένου να τα βγάλουν πέρα, αφού έχασαν τη βασικότερη πηγή εισοδήματος, λόγω των συνεπειών του παγετού στην παραγωγή γάλακτος.

Οι δύο βουλευτές του ΚΚΕ αφού επιμένουν ότι δεν μπορεί οι κτηνοτρόφοι αυτοί να μένουν εκτός αποζημιώσεων, ρωτούν τον αρμόδιο υπουργό Γεωργίας: «Τι μέτρα θα πάρει άμεσα, ώστε να πάρουν και οι κτηνοτρόφοι τις απαραίτητες αποζημιώσεις από τις ζημιές που έπαθαν στην παραγωγή γάλακτος λόγω παγετού;».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ