Τρίτη 21 Γενάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Αγωνιστικό αντάμωμα

Παλλαϊκό χαρακτήρα αναμένεται να έχουν τα συλλαλητήρια στην Καρδίτσα και στα Τρίκαλα (Πέμπτη 23 του Γενάρη) και στα Φάρσαλα (Τρίτη 28 του Γενάρη)

Παλλαϊκό χαρακτήρα αναμένεται να πάρουν τα συλλαλητήρια κατά της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης, που πραγματοποιούνται στη Θεσσαλία, καθώς δηλώνουν συμμετοχή πλήθος δευτεροβάθμιων και πρωτοβάθμιων οργανώσεων εργαζομένων, επαγγελματοβιοτεχνών-εμπόρων και αγροτών, αλλά και άλλοι μαζικοί φορείς της περιοχής.

Συλλαλητήρια θα γίνουν μεθαύριο Πέμπτη, 23 του Γενάρη, στις κεντρικές πλατείες της Καρδίτσας και των Τρικάλων, την Τρίτη 28 του Γενάρη στον αγώνα μπαίνουν οι αγρότες και άλλα λαϊκά στρώματα των Φαρσάλων, ενώ προετοιμασίες για αγωνιστικές κινητοποιήσεις γίνονται και σε άλλες επαρχίες του Νομού Λάρισας.

Ολοι μαζί και δυναμικά

Στην Καρδίτσα, το συλλαλητήριο που συνδιοργανώνουν το Εργατικό Κέντρο, η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων και οι τέσσερις Εμπορικοί Σύλλογοι του νομού αναμένεται να έχει μεγάλη επιτυχία, καθώς θα πάρουν μέρος:

  • Εργαζόμενοι, οι οποίοι θα μετάσχουν στην 3ωρη στάση εργασίας, που κήρυξε το Εργατικό Κέντρο Καρδίτσας, άνεργοι, από το ποσοστό του 35% (!) που φαίνεται να φτάνει η ανεργία στο νομό, και συνταξιούχοι.
  • Επαγγελματοβιοτέχνες και έμποροι, οι οποίοι θα κλείσουν τα μαγαζιά και τις επιχειρήσεις τους, συντασσόμενοι με σχετική απόφαση που πήραν οι συνδικαλιστικές οργανώσεις τους.
  • Αγρότες, οι οποίοι θα φτάσουν από τα χωριά στην πόλη, με τρακτέρ κι άλλα αγροτικά μηχανήματα, φέρνοντας το μήνυμα της αντίστασης στην πολιτική ξεκληρίσματος της μικρομεσαίας αγροτιάς και ερήμωσης της υπαίθρου.

Ανάλογη θα είναι η κινητοποίηση στα Τρίκαλα, μετά την απόφαση της Ομοσπονδίας των ΕΒΕ και των Εμπορικών Συλλόγων του νομού να κλείσουν μαγαζιά και επιχειρήσεις, προκειμένου να συμπαραταχτούν αγωνιστικά με τους αγρότες, οι οργανώσεις των οποίων - Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Τρικάλων «Η Ανοιξη» και Ενωση Γεωργικών Συνεταιρισμών - πήραν την πρωτοβουλία για την κοινή κινητοποίηση.

Κινήσεις για αγωνιστικό αντάμωμα αγροτών-εργατών-ΕΒΕ γίνονται και στα Φάρσαλα, στην πλατεία των οποίων, με πρωτοβουλία της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας, θα πραγματοποιηθεί συλλαλητήριο με τρακτέρ κι άλλα αγροτικά μηχανήματα.

Κοινή στόχευση και προοπτική

Οι κοινές αγωνιστικές κινητοποιήσεις των λαϊκών στρωμάτων στη Θεσσαλία δείχνουν ότι όλο και περισσότεροι Θεσσαλοί συνειδητοποιούν, κατά πρώτον, την κοινότητα των προβλημάτων, την αιτία τους, η οποία βρίσκεται στην αντιλαϊκή πολιτική που εφαρμόζεται, και την ανάγκη ν' ανατραπεί αυτή η πολιτική μέσα από μαζικούς και δυναμικούς αγώνες.

Κι είναι, πλέον, φανερό ότι τα προβλήματα και τα αιτήματα όλων των λαϊκών στρωμάτων είναι αλληλένδετα, καθώς όταν ο μικρομεσαίος αγρότης δεν έχει εισόδημα και ξεκληρίζεται - κι αυτό γίνεται, με γοργούς ρυθμούς, στα χωριά της Καρδίτσας, των Τρικάλων, της Λάρισας, της Μαγνησίας - ο έμπορος και ο βιοτέχνης χάνει πελάτες, ο εργάτης χάνει τη δουλιά του, ο νέος δυσκολεύεται ακόμα πιο πολύ να σπουδάσει κι ο γέροντας να ζήσει αξιοπρεπώς.

Συνειδητοποιούν, ταυτόχρονα, οι Θεσσαλοί και την αναγκαιότητα της λαϊκής συσπείρωσης, των κοινωνικών συμμαχιών, ως προϋπόθεση για την αποτελεσματικότητα και την προοπτική των αγώνων.

Κι είναι αυτή η συνειδητοποίηση «ένα το κρατούμενο» στη μάχη που θα συνεχιστεί για τη συγκρότηση του Λαϊκού Μετώπου, το οποίο, μέσα από τους αγώνες, μπορεί να φέρει τη Λαϊκή Εξουσία και μέσα από τη Λαϊκή Οικονομία να υπηρετήσει τα συμφέροντα του λαού και του τόπου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ