Τρίτη 28 Γενάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ζητούν ανάκληση των απολύσεων

Με κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους προειδοποιούν ότι θα συνεχίσουν τον αγώνα τους οι ιδιοκτήτες - οδηγοί σιλοφόρων οχημάτων, αν η μισθώτρια εταιρία «Ηρακλής Μεταφορική ΑΕ», και κατ' επέκταση η μητρική «ΑΓΕΤ Ηρακλής», συνεχίσουν την αδιάλλακτη στάση τους και δεν ανακαλέσουν τις καταγγελίες συμβάσεων 50 αυτοκινητιστών. Οι καταγγελίες των συμβάσεων έγιναν «απρόκλητα και χωρίς δικαιολογία», όπως ισχυρίζεται η διοίκηση της Πανελλήνιας Ενωσης Ιδιοκτητών Φορτηγών Αυτοκινήτων «Η Μεταφορική Ενωση».

Σε σχετική ανακοίνωσή της η διοίκηση της Ενωσης καταγγέλλει τη διοίκηση της ΑΓΕΤ, η οποία επιδιώκει να πετάξει στο δρόμο 300 οικογένειες (150 ιδιοκτήτες και 150 οδηγούς), ενώ προκαλεί τεράστια προβλήματα στην κοινωνία και αγωνία και ανασφάλεια στους εργαζόμενους στο εργοστάσιο της Χαλκίδας.

Πάντως γεγονός είναι ότι το εργοστάσιο «ΑΓΕΤ Ηρακλής ΙΙΙ» (Τσιμέντα Χαλκίδας) εξαιτίας αυτής της κατάστασης υπολειτουργεί για δυο περίπου μήνες, αφού παραγωγή δε γίνεται, ενώ σε υπολειτουργία - λόγω σημαντικής μείωσης των εξαγωγών σε Βόρεια Αμερική και Βόρεια Ευρώπη - βρίσκεται από τις 15 του Δεκέμβρη και το εργοστάσιο «ΑΓΕΤ Ηρακλής ΙΙ». Το ζητούμενο από την «LAFARGE» είναι η σημαντική μείωση του προσωπικού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ