Τρίτη 28 Γενάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΙΔΡΥΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ
Αντί για προσλήψεις ιδιωτικοποιούν το ΙΚΑ

Τις μεγάλες ελλείψεις σε προσωπικό του Ιδρύματος κατήγγειλε με Επίκαιρη Ερώτηση ο βουλευτής του ΚΚΕ Δ. Τσιόγκας

Η απαξίωση του ΙΚΑ από την κυβέρνηση είναι φανερή στο υποκατάστημα της οδού Νικηφόρου στην Αθήνα, όπου 18 μόλις υπάλληλοι χειρίζονται 20.000 φακέλους για συνταξιοδότηση, με αποτέλεσμα η έκδοση μιας σύνταξης να απαιτεί οκτώ και εννιά μήνες!

Το θέμα έφερε στη Βουλή με Επίκαιρη Ερώτηση ο βουλευτής του ΚΚΕ Δ. Τσιόγκας καταγγέλλοντας ότι η κυβέρνηση αντί να καλύψει τα κενά με το αναγκαίο προσωπικό έδωσε τη σχετική εργασία σε ιδιωτική εταιρία!

Ο υφυπουργός Εργασίας Ρ. Σπυρόπουλος στην απάντησή του αναγνώρισε τις ελλείψεις που υπάρχουν, αλλά τις απέδωσε σε καθυστέρηση του ΑΣΕΠ να προκηρύξει τις απαραίτητες θέσεις. Το πρόβλημα όμως, είπε, ξεπεράστηκε και σε ένα μήνα 30 περίπου καινούριοι υπάλληλοι θα στελεχώσουν το συγκεκριμένο υποκατάστημα και έτσι πλέον οι συντάξεις θα βγαίνουν σε δύο το πολύ μήνες. Είπε δε ότι τα τελευταία χρόνια διορθώθηκε η κατάσταση στο ΙΚΑ με αποτέλεσμα να υπάρχουν 150 δισ. έσοδα από εισφοροδιαφυγή και έτσι φέτος για πρώτη χρονιά το Ιδρυμα δε δανείστηκε για να πληρώσει το δώρο των χριστουγέννων. Επιχειρώντας να απαντήσει στην κριτική για την ιδιωτικοποίηση του ΙΚΑ, είπε ότι μία τέτοια κριτική είναι «πολιτικά αυθαίρετη», ενώ αναφερόμενος στην πρόσφατη σύνοδο των υπουργών Εργασίας της ΕΕ στο Ναύπλιο είπε ότι δεν πάρθηκε καμία απόφαση και όποιος λέει το αντίθετο το κάνει σκόπιμα για να διαστρεβλώσει την πραγματικότητα.

Ο Δ. Τσιόγκας είπε ότι εκλαμβάνει ως δέσμευση τα όσα είπε ο υφυπουργός για άμεση πρόσληψη του προσωπικού στο ΙΚΑ. Αναφέρθηκε στη γενικότερη κυβερνητική πολιτική που απαξιώνει το ΙΚΑ με τελικό στόχο την παράδοση της κοινωνικής ασφάλισης στις ιδιωτικές εταιρίες και τόνισε ότι η απαξίωση αυτή γίνεται με τη μη κάλυψη του Ιδρύματος με το απαραίτητο προσωπικό. Αντί δε για την κάλυψη η κυβέρνηση έχει αρχίσει να παραδίδει σε ιδιώτες λειτουργίες του ΙΚΑ όπως είναι η έκδοση των συντάξεων.

Κοντά σε αυτά, τόνισε, υπάρχουν και ο συντάξεις που βρίσκονται σε απαράδεκτα χαμηλό επίπεδο και παρ' όλα αυτά οι υπουργοί Εργασίας της ΕΕ, όπως φάνηκε και στο Ναύπλιο, θέλουν να τις πετσοκόψουν και άλλο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ