Σάββατο 1 Φλεβάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ
Αποφάσισε δύο 24ωρες απεργίες

Στις 19 Φλεβάρη μαζί με αγρότες, επαγγελματοβιοτέχνες και στις 20 Μάρτη στην πανελλαδική - πανεργατική που κήρυξε το ΠΑΜΕ

Την προκήρυξη δύο 24ωρων Παλλεσβιακών απεργιακών κινητοποιήσεων αποφάσισε ομόφωνα η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Μυτιλήνης, στη συνεδρίασή της, απαντώντας έτσι στα νέα αντεργατικά σχέδια και στις νέες ανατροπές, που προωθούνται σε βάρος των δικαιωμάτων της εργατικής τάξης.

Η πρώτη 24ωρη αποφασίστηκε για τις 19 Φλεβάρη, συμμετέχοντας στην Παλλαϊκή Παλλεσβιακή κινητοποίηση, που έχουν αποφασίσει αγρότες, επαγγελματοβιοτέχνες και άλλοι φορείς του νησιού, ενάντια στη συνολική αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, που φέρνει σε μαρασμό το νησί. Η δεύτερη θα γίνει στις 20 Μάρτη στα πλαίσια του καλέσματος του ΠΑΜΕ για προκήρυξη απεργίας από σωματεία, Ομοσπονδίες και ΕΚ την ημέρα της Συνόδου Κορυφής των Ευρωπαίων ηγετών στις Βρυξέλλες.

Η διοίκηση του ΕΚ αποφάσισε, επίσης, ομόφωνα τη μαζική συμμετοχή στο αντιπολεμικό συλλαλητήριο στις 15 Φλεβάρη, που θα διοργανώσει η «Δράση: Θεσσαλονίκη 2003» και καλεί, οι δυνάμεις του ΕΚ και των σωματείων να πρωτοστατήσουν για την επιτυχία του. Για την καλύτερη προετοιμασία και επιτυχία όλων των κινητοποιήσεων το ΕΚ αποφάσισε να οργανώσει σειρά περιοδειών ενημέρωσης των εργαζομένων στα γιαπιά, στα εργοτάξια και σε όλους τους εργασιακούς χώρους, με όλα τα συνδικαλιστικά στελέχη των συνδικάτων.

Στη συνεδρίαση της διοίκησης έγινε διάλογος για τη σημερινή τραγική κατάσταση που βιώνει η εργατική τάξη, με τις ανατροπές στα εργασιακά και τα ασφαλιστικά δικαιώματα. Στη μεγάλη ανεργία που μαστίζει το νομό, τα χαμηλά εισοδήματα, την καταπάτηση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας κ.ά. Τονίστηκε, επίσης, ότι η εργατική τάξη δεν έχει να περιμένει τίποτα καλό από τις αποφάσεις της ΕΕ, της Ελληνικής Κυβέρνησης και των συμβιβασμένων ηγεσιών ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ, εκτός από φτώχεια και εξαθλίωση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ