Σάββατο 1 Φλεβάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑΠΘ
Νέα απεργία των εργαζομένων στις εργολαβίες

Σε νέες απεργιακές κινητοποιήσεις προχωρούν από τη Δευτέρα 3 Φλεβάρη οι εργαζόμενοι σε εργολήπτες και σε εκτελέσεις έργων στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, αφού τρεις μήνες μετά την αναστολή του αγώνα τους ακόμη δε δόθηκε λύση στο αίτημα της μονιμοποίησής τους.

Οι 500 εργαζόμενοι που απασχολούνται μέσω εργολαβιών, ζητούν να αποκτήσουν άμεση και μόνιμη εργασιακή σχέση με τον πραγματικό εργοδότη τους, το ΑΠΘ. Επίσης ζητούν να φύγουν οι εργολάβοι από τα πανεπιστήμια, να σταματήσει η οικονομική αιμορραγία του πανεπιστημίου και κυρίως να μπει τέρμα στην ομηρία των εργαζομένων και του πανεπιστημίου.

Θυμίζουμε ότι μετά τις κινητοποιήσεις τους τον περασμένο Οκτώβρη, η πρυτανεία του ΑΠΘ ζήτησε χρονικά περιθώρια για την επίλυση του προβλήματος. Οι εργαζόμενοι περίμεναν 3 μήνες και τίποτε δεν προχώρησε. Αντίθετα, παρά τις υποσχέσεις για θετική επίλυση του αιτήματός τους, σήμερα εμφανίζεται επιδείνωση της κατάστασης. Οι εργολάβοι εγκαθίστανται για άλλα 2 χρόνια στο Πανεπιστήμιο, στο πλαίσιο της γενικότερης επιλογής της κυβέρνησης να επεκτείνει τις εργολαβίες σε περισσότερους χώρους και κλάδους δουλιάς. Μάλιστα - προφανώς στηριζόμενοι στις πλάτες κάποιων - αποθρασύνονται. Οπως καταγγέλλει το Σωματείο, απειλούν εργαζόμενους, εκβιάζουν, προετοιμάζουν απολύσεις και προκαλούν, δηλώνοντας ότι «οι κυβερνήσεις μπορεί να αλλάζουν, οι εργολάβοι ποτέ».

Μπροστά στις νέες συνθήκες που διαμορφώνονται, οι εργαζόμενοι αποφάσισαν και καλούν σε συντονισμό τους συναδέλφους τους στις εργολαβίες και σε άλλες επιχειρήσεις. Καλούν σε συμπαράσταση όλους τους εργαζόμενους, τους συνδικαλιστικούς φορείς και την πανεπιστημιακή κοινότητα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ