Τρίτη 7 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΠΑΙΔΕΙΑ
Στις 31 Μάη ο «διαγωνισμός της ντροπής»

Στις 31 Μάη του 2000 θα γίνει ο διαγωνισμός του ΑΣΕΠ για εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ο «διαγωνισμός της ντροπής», όπως τον ονόμασε το εκπαιδευτικό κίνημα, ο οποίος στόχο έχει τη χειραγώγηση των εκπαιδευτικών και όχι το διορισμό τους.

Οπως ανακοινώθηκε χτες ο Ανώτατο Συμβούλιο Επιλογής Προσωπικού (ΑΣΕΠ), το οποίο προκήρυξε το διαγωνισμό, η σχετική προκήρυξη θα διατίθεται από σήμερα, Τρίτη 9 Μάρτη από το Εθνικό Τυπογραφείο και τα κατά τόπους πρακτορεία του και η προθεσμία υποβολής της είναι 15 μέρες.

Παρά το γεγονός ότι ο διαγωνισμός έχει καταδικαστεί στις συνειδήσεις των εκπαιδευτικών, καθώς καταργεί το μόνο αντικειμενικό και αδιάβλητο σύστημα διορισμών δηλαδή την επετηρίδα, το υπουργείο Παιδείας δρομολόγησε ήδη το νέο διαγωνισμό. Στο μεταξύ, επιτυχόντες του προηγούμενου διαγωνισμού που έγινε τον Ιούνη του 1998 έχουν προχωρήσει σε κινητοποιήσεις, καθώς καλούνται να συμμετάσχουν και πάλι στο διαγωνισμό, προκειμένου να προσληφθούν.

Στο θέμα του διαγωνισμού αναφέρθηκε χτες σε δηλώσεις του και ο υπουργός Παιδείας Γερ. Αρσένης, ο οποίος με αφορμή τις κινητοποιήσεις των επιτυχόντων του προηγούμενου διαγωνισμού που δε διορίστηκαν, επανέλαβε τα περί «επιλογής του καλύτερου» μέσα από το διαγωνισμό.

  • Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Παιδείας πραγματοποιούν την Πέμπτη 9 Μάρτη αδιόριστοι και αναπληρωτές εκπαιδευτικοί πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης. Οπως επισημαίνουν, η αδιοριστία στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση έχει ξεπεράσει κάθε όριο και ζητούν «εδώ και τώρα κάλυψη όλων των οργανικών κενών με διορισμούς από την επετηρίδα, 12χρονη δημόσια εκπαίδευση, κατάργηση του θεσμού του αναπληρωτή και κάλυψη των κενών με μόνιμους διορισμούς, κατάργηση του διαγωνισμού της ντροπής».

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ