Τρίτη 7 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΠΑΙΔΕΙΑ
Οι νέοι ενάντια στα ναρκωτικά και την ανεργία

Εκδήλωση του Τομέα ΒΑ Συνοικιών Αθήνας της ΚΝΕ στο Χαλάνδρι

Στα ναρκωτικά και την ανεργία, δύο μεγάλα κοινωνικά προβλήματα που αγγίζουν ιδιαίτερα τους νέους, ήταν αφιερωμένες οι διήμερες εκδηλώσεις που διοργάνωσε ο Τομέας Βορειοανατολικών Συνοικιών Αθήνας της ΚΝΕ, στο Κέντρο Νεότητας Χαλανδρίου, το Σάββατο και την Κυριακή που μας πέρασε.

«Θεραπεία από την τοξικομανία δεν είναι τίποτα άλλο από την υιοθέτηση μια άλλης στάσης ζωής», τόνισε ο διδάκτωρ ψυχολογίας Ηλίας Μιχαλαρέας, μιλώντας την πρώτη μέρα των εκδηλώσεων σε μέλη και φίλους της ΚΝΕ που παρακολουθούσαν με μεγάλο ενδιαφέρον. «Η δημιουργία των θεραπευτικών κοινοτήτων στόχευε ακριβώς σ' αυτό» είπε ο Η. Μιχαλαρέας, υπογραμμίζοντας ότι αντί για ουσιαστική θεραπεία, «σήμερα προωθούνται διάφορα μοντέλα διαχείρισης του προβλήματος». Κι αυτό γιατί δεν υπάρχει η πολιτική βούληση να λυθεί το πρόβλημα. Και συνέχισε, «τα ναρκωτικά είναι σύμφυτα του καπιταλισμού και η εξάπλωση των ναρκωτικών και της εξάρτησης αποτελεί μια «μέθοδο κοινωνικού ελέγχου και καταστολής του σύγχρονου αστικού κράτους».

Η δεύτερη μέρα των εκδηλώσεων ήταν αφιερωμένη στο πρόβλημα της ανεργίας, που όπως τόνισε η Χρυσούλα Αποστόλου, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ και υποψήφια βουλευτής, αποτελεί ένα κοινωνικό πρόβλημα που χτυπάει ιδιαίτερα τους νέους. Μέσα από ερωτήσεις σχετικά με τις συνέπειες για την ανεργία από την ένταξη της χώρας στην ΟΝΕ, το ρόλο της εκπαίδευσης που στρέφεται συνεχώς προς την κατάρτιση, αναπτύχθηκε μια πλούσια συζήτηση που κατέληξε στο συμπέρασμα ότι αυτό που προωθείται σήμερα είναι το μοντέλο της ημιαπασχόλησης, της δουλιάς χωρίς ασφάλιση, χωρίς δικαιώματα.

Οι εκδηλώσεις της δεύτερης μέρας έκλεισαν με ροκ συναυλία από το ερασιτεχνικό συγκρότημα «Ως ένα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ