Τρίτη 7 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ
Να καθοριστεί ο αριθμός των εισακτέων

Τον αριθμό θέσεων ή το ποσοστό εισακτέων στα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ των αποφοίτων των προηγούμενων ετών, αφορά η Επίκαιρη Ερώτηση που κατέθεσε χτες στη Βουλή, ο βουλευτής του ΚΚΕ Μπάμπης Αγγουράκης προς τον υπουργό Παιδείας Γερ. Αρσένη.

Συγκεκριμένα, ο βουλευτής του ΚΚΕ επισημαίνει στην Ερώτησή του ότι το υπουργείο Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων δεν έχει αποσαφηνίσει ακόμη - εκτός από τη γενικόλογη αναφορά του Ν.2525/97 - τη μέθοδο καθορισμού του ποσοστού των αποφοίτων Λυκείου των προηγούμενων ετών που θα εισαχθούν στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση με το παλιό σύστημα των Γενικών Εξετάσεων. Προκύπτει εύλογα ανησυχία ότι η όποια ρύθμιση θα αποβεί σε βάρος αυτής της κατηγορίας υποψηφίων, προκειμένου να επιτευχθεί η διακηρυγμένη εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση του συνόλου των αποφοίτων του «Ενιαίου Λυκείου» και να ανασκευαστεί η εικόνα της «εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης».

Ο Μπ. Αγγουράκης ρωτάει τον υπουργό Παιδείας αν η κυβέρνηση προτίθεται να δώσει άμεσα τέλος στην αγωνία των υποψηφίων παρελθόντων ετών, καθορίζοντας με σαφήνεια τον αριθμό των θέσεων ή το ποσοστό εισακτέων σε ΑΕΙ - ΤΕΙ των αποφοίτων των προηγούμενων ετών, με τρόπο ώστε αυτοί να μην αδικηθούν;


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ