Τρίτη 7 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΠΑΙΔΕΙΑ
Οχι στο ηλεκτρονικό φακέλωμα

Το ηλεκτρονικό φακέλωμα, όπως αυτό εμφανίστηκε με το έγγραφο της Πρυτανικής Αρχής στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και το οποίο ζητούσε στοιχεία για τη συνδικαλιστική δράση, τα πολιτικά φρονήματα και την ερωτική ζωή των φοιτητών, καταδικάζει, με ψήφισμά του, ο Σύλλογος Φοιτητών της Ιατρικής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Ο Σύλλογος τονίζει πως στόχος του φακελώματος είναι η περιστολή των ατομικών ελευθεριών, της συνδικαλιστικής δράσης, η παρακολούθηση κάθε ενέργειας που αμφισβητεί και αντιστέκεται στον εκπαιδευτικό, εργασιακό μεσαίωνα, που δημιουργεί η εφαρμοζόμενη πολιτική.

Καλεί την Πρυτανική Αρχή του ΑΠΘ να κοινοποιήσει αντίστοιχα ενδεχόμενο έγγραφο - κλήση, που της έχει κοινοποιηθεί και να αντιταχθεί σε κάθε προσπάθεια ηλεκτρονικού φακελώματος παρακολούθησης, ποινικοποίησης της συνδικαλιστικής δράσης και των αγώνων των φοιτητών. Ενώ καλεί όλη τη φοιτητική κοινότητα να κινητοποιηθεί αγωνιστικά, αποφασιστικά και συντονισμένα ενάντια σε ό,τι τη στέλνει στους πιο μαύρους καιρούς κυνηγιού και τρομοκρατίας κάθε αγωνιστικής φωνής και δράσης.

Επίσης, ο ΣΦΙΑΠΘ καταδικάζει και τη συνολική εφαρμογή του μέτρου του ηλεκτρονικού φακελώματος, όπου εμφανίζεται, στους χώρους δουλιάς, στα εργοστάσια, στις δημόσιες υπηρεσίες, τον ιδιωτικό τομέα κ.ο.κ., που σκοπό έχει την τρομοκράτηση του εργατικού και ευρύτερα λαϊκού κινήματος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ