Παρασκευή 7 Μάρτη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΥΓΕΙΑ
ΓΙΑΤΡΟΙ ΤΟΥ ΙΚΑ
Απεργούν και σήμερα

Με επιτυχία ξεκίνησε χτες και συνεχίζεται σήμερα η 48ωρη απεργία των Γιατρών του ΙΚΑ μετά τον πολυετή εμπαιγμό της κυβέρνησης να μη μονιμοποιεί τους 5.500 συμβασιούχους γιατρούς.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Γιατρών ΙΚΑ (ΠΟΣΕΥΠΙΚΑ) ζητά την άμεση ασφάλιση όλων των συμβασιούχων γιατρών του ΙΚΑ, επιστημονικό βαθμολόγιο, επαναχορήγηση επιδόματος βιβλιοθήκης και εκσυγχρονισμό της λειτουργίας των τηλεφωνικών ραντεβού (184) και βελτίωση της παρεχόμενης περίθαλψης από το ΙΚΑ. Ο Σύλλογος Συμβασιούχων Ιατρών ΙΚΑ Αττικής δηλώνει ότι συμμετέχει στην απεργία της ΠΟΣΕΥΠΙΚΑ διεκδικώντας την ασφαλιστική και συνταξιοδοτική κατοχύρωση των γιατρών και αναγνώριση του χρόνου προϋπηρεσίας ως συντάξιμου.

Με χτεσινή ανακοίνωσή του ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ) εκφράζει με την αμέριστη συμπαράστασή του στην απεργία των γιατρών του ΙΚΑ και διαμαρτύρεται για τον εμπαιγμό τους από την κυβέρνηση και τη Διοίκηση του Ιδρύματος. «Τα προβλήματα του ΙΚΑ θα πρέπει επιτέλους να λυθούν» υπογραμμίζει ο ΠΙΣ. «Η ολιγωρία της πολιτείας δείχνει ουσιαστικά αδιαφορία και όχι μόνο για ένα μεγάλο κομμάτι του ιατρικού δυναμικού της χώρας, αλλά και για εκατομμύρια Ελλήνων εργαζομένων και συνταξιούχων, που δικαιούνται σύγχρονη ανθρώπινη και επιστημονικά άρτια ασφαλιστική κάλυψη».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ