Παρασκευή 7 Μάρτη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΜΕ
Καθοριστική η μαζική συμμετοχή στις κινητοποιήσεις

Από τη χτεσινή συζήτηση στη φαρμακαποθήκη
Από τη χτεσινή συζήτηση στη φαρμακαποθήκη
Η αγωνιστική κινητοποίηση της εργατικής τάξης στις 21 Μάρτη με την 24ωρη απεργία είναι αναγκαία και επιβάλλεται, για να εναντιωθεί στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο σε βάρος του λαού του Ιράκ, αλλά και σ' αυτόν που διεξάγεται ταυτόχρονα ενάντια στα εργατικά - ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων. Γι' αυτό και η μαζική συμμετοχή των εργαζομένων και στην απεργία, αλλά και στις άλλες αγωνιστικές κινητοποιήσεις που έχουν προγραμματιστεί και θα ξεδιπλωθούν θα είναι καθοριστική.

Αυτό ήταν το μήνυμα που έστειλε χτες το κλιμάκιο συνδικαλιστών του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου, με επικεφαλής το μέλος της Γραμματείας του Γιώργο Μαυρίκο στη συγκέντρωση των εργαζομένων στη φαρμακαποθήκη ΠΡΟΣΥΦΑΠΕ στο Περιστέρι. Η χτεσινή συγκέντρωση έγινε στο πλαίσιο των περιοδειών και εξορμήσεων που κάνουν οι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ, ενημερώνοντας και καλώντας τους εργαζόμενους στην απεργία, την ίδια ώρα που χτες, αλλά και σήμερα οι εργατοπατέρες της ΓΣΕΕ «συζητάνε» στο πολυτελές ξενοδοχείο του «Αστέρα» της Βουλιαγμένης με τους πουλημένους της ΣΕΣ και τον πρωθυπουργό...

Ξεκινώντας την ομιλία του, ο Γ. Μαυρίκος αναφέρθηκε στον πόλεμο σε βάρος του λαού στο Ιράκ, επισημαίνοντας ότι γίνεται για τα πετρέλαια και τον έλεγχο των αγορών ώστε να αντιμετωπιστεί η ύφεση της αμερικανικής και γενικότερα της καπιταλιστικής οικονομίας, αλλά και για το ποιος θα ελέγξει γεωστρατηγικά την περιοχή.

Είναι γεγονός όμως, σημείωσε στη συνέχεια, ότι ο πόλεμος δεν ξεκίνησε ακόμα και οι εργαζόμενοι έχουν ήδη χάσει, αφού με αφορμή αυτόν έχουμε ανατιμήσεις και αύξηση του πετρελαίου. Την ίδια στιγμή μεγάλες πολυεθνικές, εκμεταλλευόμενες αυτό τον πόλεμο, έχουν ήδη αυξήσει τα κέρδη τους. Εμείς στη χώρα μας θα χάσουμε σαν εργαζόμενοι από τον πόλεμο και διαφορετικά, με το κλείσιμο επιχειρήσεων, που σημαίνει απολύσεις και ανεργία.

Απέναντι σ' αυτή την κατάσταση, τόνισε, εμείς δεν πρέπει να κάτσουμε με σταυρωμένα χέρια, πρέπει να κινηθούμε και να πάρουμε μέρος και για αυτούς τους λόγους στην απεργία και να απαιτήσουμε: Απεμπλοκή της χώρας μας, να επιστρέψουν τα πολεμικά πλοία από τον Περσικό και να μη διαθέσουμε τη βάση της Σούδας. «Αν επιβάλαμε εμείς αυτά στη χώρα μας και το ίδιο γινότανε και σε άλλες χώρες, όπως Τουρκία - Κουβέιτ, είναι αμφίβολο αν θα μπορούσε να γίνει ο πόλεμος», είπε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος ο Γ. Μαυρίκος στην απεργία στις 21 Μάρτη, τόνισε ότι την ίδια μέρα θα διεξάγεται η Εαρινή Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ με θέμα εργασιακές σχέσεις, κοινωνική ασφάλιση, ανταγωνιστικότητα και σκοπό την επιτάχυνση των αντεργατικών διαδικασιών. Γι' αυτό και οι εργαζόμενοι ακριβώς αυτή τη στιγμή πρέπει να προβάλουμε το αίτημα για 35 ώρες δουλιά, με 7ωρη απασχόληση την ημέρα, 5 ημέρες την εβδομάδα και να απαντήσουμε με επιθετικό τρόπο στην επίθεση που γίνεται σε βάρος μας. Εχουμε υποχρέωση να παραδώσουμε τις σημερινές κατακτήσεις στις επόμενες γενιές, σημείωσε, και γι' αυτό σ' αυτή την απεργιακή κινητοποίηση τα ζητήματα της κοινωνικής ασφάλισης και των εργασιακών σχέσεων πρέπει να είναι στην πρώτη γραμμή.

Μιλώντας για την κατάσταση στο συνδικαλιστικό κίνημα επισήμανε ότι δεν είναι καθόλου καλή, με ευθύνη των συνδικαλιστών που κουμαντάρουν τη ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ. Θα ήταν άλλη η κατάσταση με τα ωράρια, τις εργασιακές σχέσεις, τους μισθούς, αν δεν κοίταζαν μόνο τον εαυτό τους. Γι' αυτό και το ΠΑΜΕ είναι σε ανειρήνευτη κόντρα και σύγκρουση με τη γραμμή του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού που ακολουθούν και η αντιπαράθεση θα συνεχιστεί και θα ενταθεί.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κάλεσμα του ΠΑΜΕ για την απεργία 15 Δεκέμβρη(2010-12-11 00:00:00.0)
Ιδιαίτερα επικίνδυνες οι κυβερνητικές προτάσεις(2002-04-05 00:00:00.0)
«Ισχυρός κυματοθραύστης» της αντιλαϊκής πολιτικής το ΚΚΕ(2000-03-01 00:00:00.0)
Με ορμή στην προετοιμασία(1998-11-27 00:00:00.0)
Απεργιακός "άνεμος" σε όλη τη χώρα(1998-05-22 00:00:00.0)
Σκόπιμη σύγχυση και απεργοσπαστική τακτική!(1998-04-03 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ