Παρασκευή 7 Μάρτη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΔΗΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
Ακραία αντεργατική τακτική

Συνέντευξη Τύπου της «Δημοτικής Αγωνιστικής Κίνησης» και του ΠΑΜΕ Ηρακλείου

Στα εργασιακά θέματα που απασχολούν τους εργαζόμενους του Δήμου Ηρακλείου, αναφέρθηκε η «Αγωνιστική Κίνηση Δημοτών» Ηρακλείου, με συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε χτες το μεσημέρι σε αίθουσα του Δήμου και σε συνεργασία με την τοπική Γραμματεία Ηρακλείου του ΠΑΜΕ.

Ο Στέλιος Ορφανός, επικεφαλής της Κίνησης και δημοτικός σύμβουλος, ξεκινώντας την ομιλία του σημείωσε ότι τα μέτρα που παίρνονται σε βάρος των εργαζομένων, είτε συμβασιούχους είτε μόνιμου προσωπικού, περνάνε απαρατήρητα, μπροστά στη σκιά των μεγάλων γεγονότων όπως η προετοιμασία πολέμου στο Ιράκ.

«Μόνιμες ανάγκες βαφτίζονται προσωρινές και καλύπτονται με προσωρινές προσλήψεις, υποτίθεται για τη μείωση της ανεργίας. Με τη λήξη των συμβάσεων οι εργαζόμενοι επιστρέφουν στην ανεργία, προσλαμβάνονται κάποιοι άλλοι, που και αυτοί με τη σειρά τους σύντομα θα απολυθούν. Στην ουσία δεν έχουμε μείωση αλλά μοίρασμα της ανεργίας και δημιουργία ενός συστήματος ψυχολογικών εκβιασμών και πολιτικής ομηρίας των ανέργων».

Συγκεκριμένα αναφέρθηκε στις απολύσεις 7 εργαζομένων στα καλλιτεχνικά εργαστήρια του Δήμου και 12 στο Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών, ενώ σε αντίστοιχη εκκρεμότητα βρίσκονται οι εργαζόμενοι στο Πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι».

Για τους μόνιμους εργαζόμενους, ο Στέλιος Ορφανός κατάγγειλε πως: «Παρά την απόφαση πληρωμής του εκλογικού επιδόματος, του πριμ παραγωγικότητας για το 1990 - 1992 η πληρωμή περίπου 700 εκατ. δρχ. θα γίνει μέχρι... το τέλος του 2004. Αγνωστο παραμένει πότε θα πληρωθούν τα περίπου 70 εκατ. δρχ. των αναδρομικών για τους εργαζόμενους της Φιλαρμονικής».

Επισημαίνοντας την αντεργατική τακτική του Δήμου Ηρακλείου, τόνισε χαρακτηριστικά: «Υποστηρίζει στα λόγια τα δικαιώματα των εργαζομένων δημοτών μας και για τους δικούς του εργαζόμενους προωθεί την προσωρινή απασχόληση ή τους αφήνει απλήρωτους».

Αυτά τα ζητήματα, κατατέθηκαν και σε ερώτηση προς το Δημοτικό Συμβούλιο από την «Αγωνιστική Κίνηση Δημοτών» Ηρακλείου, όπου και θα συζητηθούν στο τέλος του μήνα.

Από τη μεριά του ΠΑΜΕ μίλησε ο Γιάννης Γωνιανάκης, τονίζοντας τη σφοδρή επίθεση που δέχονται συνολικά οι εργαζόμενοι, όχι μόνο του Δήμου Ηρακλείου, αλλά και ολόκληρης της χώρας και την ανάγκη ακόμα πιο δυναμικών αγώνων, θυμίζοντας την 24ωρη πανελλαδική απεργία που καλεί το ΠΑΜΕ στις 21 του Μάρτη και την ανάγκη όλοι να βρεθούν στους δρόμους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ