Παρασκευή 7 Μάρτη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΜΕ
Με τους Ευρωπαίους εργάτες, ενάντια στη συνδικαλιστική ελίτ

Να απομονώσουν τους φορείς του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού, τους φορείς της ευρω-ενωσιακής και ευρω-ΝΑΤΟικής υποταγής, στη χώρα μας και στην Ευρώπη, καλεί τους εργαζόμενους η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ, με αφορμή τη συνεδρίαση στον «Αστέρα» της Βουλιαγμένης της Συνομοσπονδίας Ευρωπαϊκών Συνδικάτων (ΣΕΣ), στην οποία οργανωτικά ανήκουν η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ.

Ηδη από προχτές τα τρία μέλη της ΔΑΣ που συμμετέχουν στην Εκτελεστική Επιτροπή της ΓΣΕΕ δήλωσαν ότι δεν πρόκειται να συμμετάσχουν στην κοινή συνεδρίαση ΣΕΣ και ΓΣΕΕ.

Σήμερα, εξάλλου, στα πλαίσια της συνεδρίασης που γίνεται στη χώρα μας, θα γίνει ειδική συνεδρίαση με τη συμμετοχή των Κ. Σημίτη, Α. Διαμαντοπούλου και του πρώην πρωθυπουργού της Πορτογαλίας Γκουτιέρες με θέμα: «Η στρατηγική της Λισαβόνας, τρία χρόνια μετά»..!

Σχολιάζοντας την ίδια τη συνεδρίαση, αλλά και γενικότερα το ρόλο της Συνομοσπονδίας Ευρωπαϊκών Συνδικάτων, η Γραμματεία του ΠΑΜΕ σημειώνει: «Η μέχρι τώρα στάση της συγκεκριμένης Συνομοσπονδίας, οι αποφάσεις της, η εν γένει πορεία και τακτική της, την έχουν καταστήσει δικαίως τον υπ' αριθμόν 1 σύμμαχο των ευρωπαϊκών πολυεθνικών, της Κομισιόν και των κυβερνήσεων στην επιβολή της "νέας τάξης πραγμάτων" και, ιδιαίτερα, στην υλοποίηση του αντεργατικού τερατουργήματος της λεγόμενης Λευκής Βίβλου.

Η στάση της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, η τακτική και οι αποφάσεις τους ελάχιστα διαφοροποιούνται, ιδιαίτερα στα κρίσιμα ζητήματα, από τις αποφάσεις και τις κατευθύνσεις που η πλειοψηφία της συνδικαλιστικής εργατικής αριστοκρατίας καθορίζει.

Το ΠΑΜΕ προειδοποιεί τους εργαζόμενους τίποτα καλό να μην περιμένουν, ούτε από τη συγκεκριμένη συνεδρίαση, ούτε στο μέλλον από αυτούς που αποτελούν την πλειοψηφία της ΣΕΣ. Αυτή η συνδικαλιστική ελίτ της ΣΕΣ είχε με αποφάσεις της στηρίξει τον πόλεμο στη Γιουγκοσλαβία και παίζει πρωτεύοντα ρόλο σήμερα για την κατάργηση του 8ωρου και τη γενίκευση της μερικής απασχόλησης.

Καλούμε τους εργαζόμενους να απομονώσουν, τόσο στη χώρα μας όσο και στην Ευρώπη, τους φορείς του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού, τους φορείς της ευρω-ενωσιακής και ευρω-ΝΑΤΟικής υποταγής.

Να συσπειρωθούν, να στηρίξουν το ΠΑΜΕ, τις ταξικές δυνάμεις του συνδικαλιστικού κινήματος στη χώρα μας και στην Ευρώπη, ούτως ώστε οι αγώνες να έχουν συνέχεια και προοπτική».

Στον αντίποδα της δράσης όλων αυτών των δυνάμεων του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού, το ΠΑΜΕ πορεύεται με τις ταξικές δυνάμεις της Ευρώπης και ειδικότερα τονίζει: «Η συγκρότηση και λειτουργία στην Ευρώπη του "Ευρωπαϊκού Γραφείου της ΠΣΟ" αποτελεί ένα ποιοτικό βήμα στον καλύτερο συντονισμό αγωνιστικών και ταξικών δυνάμεων στην Ευρώπη. Δίνει τη δυνατότητα να βρεθούμε και να συμπορευτούμε με ζωντανές δυνάμεις που αναπτύσσουν την πάλη τους πρώτα απ' όλα μέσα στις ίδιες τους τις χώρες και, ταυτόχρονα, έχουν αξιόλογη παρουσία στο διεθνή συντονισμό και στις διεθνείς διαδηλώσεις.

Τέτοιες δυνάμεις από 20 περίπου ευρωπαϊκές χώρες θα συναντηθούν στις 22 του Μάρτη στις Βρυξέλλες, όχι για να ξεπουλήσουν τους εργάτες - όπως κάνουν η ΣΕΣ, η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ - αλλά για να ενώσουν τους εργάτες στην κοινή πάλη ενάντια στα μονοπώλια, στις πολυεθνικές και στον ιμπεριαλισμό».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ