Παρασκευή 7 Μάρτη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ
Οι εργατοπατέρες του ΕΚΑ αμφισβητούν 17.000 οικοδόμους!

Το «χαστούκι» που έδωσαν στους εργατοπατέρες του ΕΚΑ 17.000 εργαζόμενοι στον κλάδο των κατασκευών στην Αθήνα, οι οποίοι μέσα από τις αρχαιρεσίες του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας, εμπιστεύτηκαν ξανά το «τιμόνι» του αγώνα και της ταξικής σύγκρουσης στον «Πανοικοδομικό Ταξικό Ενωτικό Συνδυασμό», έχει προκαλέσει τεράστιο πανικό στο συνδικαλιστικό συρφετό των ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ - «ΑΠ» στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας. Το αντεργατικό συνονθύλευμα, που βρίσκεται στην ηγεσία του ΕΚΑ, καταβάλλει τεράστια προσπάθεια, για να φέρει σε πέρας τη δουλιά που του έχουν αναθέσει κυβέρνηση και εργοδοσία, δηλαδή την αποδυνάμωση του κλάδου των οικοδόμων και της αγωνιστικής του πορείας.

Σ' αυτήν την προσπάθεια εντάσσεται και η χτεσινή εκδίκαση της αγωγής που είχε καταθέσει το ΕΚΑ, από τον περασμένο Δεκέμβρη, κατά του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας, με την οποία επιδιώκει να ακυρωθούν οι εκλογές, δηλαδή να ακυρωθεί η θέληση χιλιάδων εργαζομένων στον κλάδο να συνεχίσει το Συνδικάτο στη γραμμή του αταλάντευτου ταξικού προσανατολισμού, σε σύγκρουση με αυτή την αντεργατική πολιτική!

Η χτεσινή αγωγή δεν είναι η πρώτη. Και κατά τη διάρκεια των εκλογών, οι υπηρέτες της κυβέρνησης στο συνδικαλιστικό κίνημα, με «όπλο» τους τα δικαστήρια προσπάθησαν να εμποδίσουν τους εργαζόμενους στον κλάδο να συμμετάσχουν στις αρχαιρεσίες. Προσπάθησαν να βάλουν φρένο στην αγωνιστική πορεία του Συνδικάτου σε μια περίοδο οξυμένης ταξικής αντιπαράθεσης.

Απέτυχαν. Γιατί οι εργαζόμενοι στον κλάδο έχουν άρρηκτους δεσμούς με το συνδικάτο τους, έχουν μπολιαστεί με τη λογική της ταξικής σύγκρουσης και σε αυτόν το δρόμο θέλουν να βαδίσουν. Ετσι, θέλουν το Συνδικάτο τους. Αυτό δεν μπόρεσαν να χωνέψουν οι συνδικαλιστές των ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ - ΣΥΝ, που είδαν και τις λιγοστές δυνάμεις που είχαν στον κλάδο να χάνονται. Νιώθοντας έντονους τριγμούς στις καρέκλες τους στο ΕΚΑ πήγαν χτες στο δικαστήριο, επιμένοντας ότι 17.000 οικοδόμοι δεν έχουν δικαίωμα να εκλέγουν αγωνιστική διοίκηση κι ακόμα χειρότερα για τους εργατοπατέρες να στέλνουν αγωνιστές αντιπροσώπους στο συνέδριο του ΕΚΑ...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ