Παρασκευή 27 Νοέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ
Με ορμή στην προετοιμασία

"Οργώνουν" τους χώρους δουλιάς τα μέλη της Κεντρικής Απεργιακής Επιτροπής, διευρύνεται η ανταπόκριση

Με αμείωτη ένταση συνεχίζονται οι προσπάθειες των μελών της Κεντρικής Απεργιακής Επιτροπής για την πλατιά ενημέρωση των εργαζομένων σχετικά με την απεργία στις 15 Δεκέμβρη και την απεργιακή συγκέντρωση που διοργανώνει στην πλατεία Εθνικής Αντιστάσεως (Κοτζιά), στις 10 το πρωί.Στα πλαίσια αυτά, συνδικαλιστές "οργώνουν" χώρους δουλιάς, καλώντας τους εργαζόμενους να συγκροτήσουν απεργιακές επιτροπές και να πάρουν μαζικά μέρος στην απεργία και στην απεργιακή συγκέντρωση.

Εργαζόμενοι και συνδικαλιστές καλούνται με τη συμμετοχή τους να στείλουν μήνυμα αντίστασης και καταδίκης στην - στοχοπροσηλωμένη στην επίτευξη των στόχων της ΟΝΕ - αντιλαϊκή κυβερνητική πολιτική, αλλά και στις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες. Ταυτόχρονα, τους επισημαίνεται η αναγκαιότητα να αποτελέσει η κινητοποίηση εφαλτήριο για νέους, πιο δυναμικούς αγώνες, σε ταξική κατεύθυνση, με συνέπεια και προοπτική.

Δε θα σταματήσουμε εδώ!

Στο "ΜΙΝΙΟΝ" περιόδευσαν χτες ο Γ. Μαυρίκος,αντιπρόεδρος της ΓΣΕΕ, και ο Κ. Μπότσης,πρόεδρος της Ενωσης Λογιστών, καλώντας τους εργαζόμενους να πάρουν μαζικά μέρος στην απεργία. Εργαζόμενοι που ίσως περισσότερο από όλους κατανοούν την ανάγκη της επιτυχίας της κινητοποίησης, αφού οι ίδιοι έδωσαν έναν μακροχρόνιο, δύσκολο, αλλά τελικά νικηφόρο αγώνα. Εργαζόμενοι που ήρθαν αντιμέτωποι με την αντεργατική κυβερνητική πολιτική και την έκαμψαν. Εργαζόμενοι που αφέθηκαν στη μοίρα τους από τις πλειοψηφίες της ΓΣΕΕ, αλλά και της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων.

Μιλώντας στους εργαζόμενους ο Γ. Μαυρίκος, μεταξύ άλλων, τόνισε: "Τι ζητάμε εμείς, η Απεργιακή Επιτροπή, και τι προτείνουμε ταυτόχρονα στους εργαζόμενους για τις 15 Δεκέμβρη; Να πάρουν όλοι μέρος στην απεργία και στη συγκέντρωση που διοργανώνουμε στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης. Αυτό όμως από μόνο του δε φτάνει. Αυτό που πονά την κυβέρνηση και γεννά για τους εργάτες τα μεγάλα προβλήματα είναι η περιβόητη ΟΝΕ, που πρέπει να χτυπηθεί αλύπητα.Είναι δηλαδή η παρατεταμένη μονόπλευρη λιτότητα, είναι η διάλυση του ασφαλιστικού, είναι η υποτέλεια της χώρας συνολικά στην πολιτική των μονοπωλίων και των πολυεθνικών".

Σε άλλο σημείο υπογράμμισε: "Καλούμε την εργατική τάξη να χτυπήσει και να αποκαλύψει τις πλειοψηφίες σε ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ εκεί που τις πονά. Στη γραμμή της συναίνεσης, του συμβιβασμού, της στήριξης των αντεργατικών μέτρων της κυβέρνησης.Να ξέρετε, και η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ τα έχουν "διπλώσει" και δεν εκπροσωπούν τις ανάγκες των εργαζομένων. Επειδή λοιπόν ούτε θέλουν ούτε μπορούν να οργανώσουν τον αγώνα αντίστασης του συνδικαλιστικού κινήματος, γι' αυτό πήραμε την πρωτοβουλία να συγκροτήσουμε την Απεργιακή Επιτροπή και δε θα σταματήσουμε βέβαια εδώ! ".

Νέες εξορμήσεις και συμμετοχές

Αύριο, το πρόγραμμα περιοδειών της Κεντρικής Απεργιακής Επιτροπής μεταξύ άλλων περιλαμβάνει μαζική εξόρμηση συνδικαλιστών στις 7 π. μ. στο κέντρο της Αθήνας,εξόρμηση στις επιχειρήσεις μετάλλου του Βοτανικού με τους Γ. Σταυρόπουλο, Δ. Κυπραίο, Δ. Νιάρο, στον "Σιούτη" με την Χριστίνα Τσεντούρου, στην "Μπαρκό" με τον Δ. Θεοδώρου και στην "ΑΡΙΑΝ" με τους Π. Κυριαζίδη και Ολγα Ραβανή.

Στις δεκάδες Ομοσπονδίες, Σωματεία και συνδικαλιστές που συμμετέχουν στην Κεντρική Απεργιακή Επιτροπή ήρθε να προστεθεί ένα ακόμα. Ο Σύλλογος Υπαλλήλων Περιφερειακών Υπηρεσιών του υπουργείου Παιδείας αποφάσισε να συμμετάσχει στην Επιτροπή και καλεί όλους να πάρουν μέρος στην απεργία και στη συγκέντρωση στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης.

Σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος καταγγέλλει ότι η κυβέρνηση στο όνομα της ΟΝΕ συνεχίζει την πολιτική σκληρής λιτότητας, κατάργησης δικαιωμάτων, υποβάθμισης του δημόσιου τομέα κ. ά. Ακόμα, καταγγέλλει τις ηγεσίες των ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ που εξήγγειλαν μια επετειακού χαρακτήρα κινητοποίηση και καλεί τους εργαζόμενους να πάρουν την υπόθεση της απεργίας στα χέρια τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ