Παρασκευή 27 Νοέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ
Επανέρχονται δυναμικά

Στο νέο πανελλαδικό συλλαλητήριο στις 19 Γενάρη, καλεί η ΣΕΑ

Την επιβλητική και μαζική συμμετοχή των συνταξιούχων όλης της χώρας στα συλλαλητήρια στις 24 Νοέμβρη, χαιρετίζει, σε ανακοίνωσή της, η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Συνταξιουχικών Οργανώσεων Ελλάδας.Η ΣΕΑ καταγγέλλει τη σκληρή αντισυνταξιουχική πολιτική της κυβέρνησης, καλώντας, ταυτόχρονα, τους συνταξιούχους της χώρας να απαντήσουν με τη μαζική τους συμμετοχή στην πανελλαδική πανσυνταξιουχική συγκέντρωση στην Αθήνα στις 19 Γενάρη,αλλά και στις απεργιακές συγκεντρώσεις των εργαζομένων, που θα γίνουν στις 15 Δεκέμβρη.

Να σημειώσουμε ότι η απόφαση για νέα κινητοποίηση πάρθηκε αμέσως μετά τη συνάντηση της ΣΕΑ με τον υπουργό Εθνικής Οικονομίας στις 24 Νοέμβρη, για τα αποτελέσματα της οποίας γίνεται εκτενής αναφορά στην ανακοίνωσή της. Η ΣΕΑ διαπιστώνει ότι "η κυβέρνηση, όχι μόνο εμμένει στη σκληρή μονόπλευρη εισοδηματική και φορολογική πολιτική, αλλά σκληραίνει τη στάση της στη λιτότητα ακόμη περισσότερο με την κατάθεση του προϋπολογισμού σε βάρος των συνταξιούχων".

Συνεχίζοντας, καταγγέλλει: "Η αποθέωση της αναξιοπιστίας καταγράφεται με την άρνησή της να δώσει το διορθωτικό ποσό που υποσχέθηκε στη Συντονιστική Επιτροπή ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας, ύστερα από την αρνητική απάντηση για μια ακόμα φορά του υπουργού στα αιτήματά μας στη συνάντηση που είχαμε".

Στο ψήφισμα της συγκέντρωσης που πραγματοποίησαν οι συνταξιούχοι ΙΚΑ - ΤΕΒΕ - ΤΣΑ Αγρινίου στις 24 Νοέμβρη, χαρακτηρίζεται ως απαράδεκτη η εισοδηματική πολιτική της κυβέρνησης, την οποία προειδοποιούν να μην τολμήσει και "αγγίξει" την κοινωνική ασφάλιση, αλλά και τη δημόσια και δωρεάν παιδεία. Οι συνταξιούχοι ζητούν συντάξεις ίσες με 20 ΗΑΕ. Αυξήσεις πάνω από τον πληθωρισμό και χορήγηση διορθωτικού. Αφορολόγητο 2.000.000 δρχ. και τιμαριθμοποίηση φορολογικής κλίμακας κ. ά.

Επίσης, με ανακοίνωσή τους, οι συνταξιούχοι ΙΚΑ Κορίνθου, Λουτρακίου Περαχώρας και Ξυλοκάστρου καταγγέλλουν την πολιτική συνεχούς λιτότητας και απαιτούν: Κατάργηση των αντιασφαλιστικών νόμων. Επαναφορά της ΑΤΑ. Χορήγηση συντάξεων ίσων με 20 ΗΑΕ. Αφορολόγητο στα 2.000.000 δραχμές. Χορήγηση φαρμάκων χωρίς λίστα. Οχι στις περικοπές κονδυλίων για την υγεία. Οχι στην κατάργηση του 8ωρου κ.ά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ