Παρασκευή 27 Νοέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αγωνιστική πρωτοβουλία!

Σε σύσκεψη για τη συγκρότηση απεργιακής επιτροπής, καλούνται τα πρωτοβάθμια σωματεία, από εννέα μέλη της διοίκησης του ΕΚΘ

Με σκοπό τη συγκρότηση απεργιακής επιτροπής των πρωτοβάθμιων σωματείων και των εργαζομένων της Θεσσαλονίκης,που θα καθοδηγήσει και θα προετοιμάσει την απεργία στις 15 Δεκέμβρη, αλλά και τις γενικότερες αγωνιστικές κινητοποιήσεις των εργαζομένων, εννέα μέλη της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης καλούν όλα τα ΔΣ των σωματείων της δύναμής του να συγκεντρωθούν τη Δευτέρα 30 Νοέμβρη στις 7 μμ στη μικρή αίθουσα του ΕΚΘ.

Στο κάλεσμα, τονίζεται ότι "μετά την τελευταία Ολομέλεια της Διοίκησης του ΕΚΘ, για την απεργία της ΓΣΕΕ στις 15 Δεκέμβρη, αναδείχτηκε καθαρά το πρόβλημα που υπάρχει με τις απεργίες που αποφασίζει η ΓΣΕΕ". Επισημαίνεται ακόμη ότι: "Με ένα πλαίσιο τέτοιο που δεν απαντάει στα κορυφαία προβλήματα που αντιμετωπίζει η Εργατική Τάξη και με ένα χαρακτήρα εθιμοτυπικό, οι απεργίες αυτές αξιοποιούνται από την πλειοψηφία της ΓΣΕΕ σαν άλλοθι αγωνιστικότητας. Σε μια τέτοια απεργία, μας καλεί η ΓΣΕΕ στις 15 Δεκέμβρη, το πλαίσιο της οποίας υιοθετήθηκε, όπως ήταν αναμενόμενο, και από την πλειοψηφία της Διοίκησης του ΕΚΘ και έτσι οδηγείται αυτή η κινητοποίηση στον εκφυλισμό, χωρίς να εκφράζει τη διαφωνία και την αγανάκτηση των εργαζομένων στην κυβερνητική πολιτική. Εχοντας την εμπειρία από την τελευταία απεργία ενάντια στο νομοσχέδιο για τις εργασιακές σχέσεις στις 23/7/98, όπου η πλειοψηφία του ΕΚΘ υπονόμευσε την υλοποίησή της και την επιτυχία της, είναι φανερό ότι δεν πρέπει να αφήσουμε και αυτή την απεργία να έχει την ίδια τύχη".

Στο κάλεσμα τονίζεται ότι ευθύνη όλων μας είναι η απεργία αυτή να αποτελέσει ευκαιρία συσπείρωσης δυνάμεων και αγωνιστικής ενότητας των εργαζομένων. "Σήμερα που η Εργατική Τάξη δέχεται τη μεγαλύτερη επίθεση στα εργασιακά, ασφαλιστικά και κοινωνικά δικαιώματα, σήμερα που είναι ανάγκη να αντιπαλέψουμε τις ιδιωτικοποιήσεις, τη σκληρή λιτότητα, τη φορομπηχτική πολιτική της κυβέρνησης, η επιτυχία αυτής της κινητοποίησης δεν μπορεί να ανατεθεί σε αυτούς που έχουν επιλέξει το ρόλο του στυλοβάτη της κυβερνητικής πολιτικής στο συνδικαλιστικό κίνημα. Η επιτυχία μιας τέτοιας κινητοποίησης δεν μπορεί να αφεθεί σε αυτές τις ηγεσίες. Είναι ανάγκη να γίνει υπόθεση όλων", καταλήγει το κάλεσμα.

Οι συνδικαλιστές που το υπογράφουν είναι τα μέλη της διοίκησης του ΕΚΘ: Θ. Κυριακίδης, γενικός γραμματέας. Β. Ρέβας, μέλος εκτελεστικής, Χ. Κουτσουράς, Σ. Καλαντίδου, Π. Αρβανιτίδης, Α. Οργαντζής, Θ. Μητρούδας, Γ. Ραφαηλίδης, Π. Παυλίδης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ