Παρασκευή 27 Νοέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΕΜΕΝ
Πλώρη για νέους αγώνες

Σε πλούσιο αγωνιστικό πρόγραμμα κατέληξε η γενική συνέλευσή της, χτες

"Πράσινο φως" για την έναρξη νέων αγωνιστικών κινητοποιήσεων για την απόκρουση των αντιναυτεργατικών μέτρων της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, την προστασία του δικαιώματος της δουλιάς, την υπεράσπιση και διεύρυνση των κοινωνικών, ασφαλιστικών, συνταξιοδοτικών τους κατακτήσεων, έδωσαν οι μηχανικοί στη διοίκηση του σωματείου τους, παίρνοντας μέρος μαζικά χτες στη γενική συνέλευση της ΠΕΜΕΝ.Το δικό τους "παρών" στη γενική συνέλευση δήλωσαν και οι μηχανικοί που φοιτούν στο Κέντρο Εκπαίδευσης Στελεχών Εμπορικού Ναυτικού.

Οι μηχανικοί έδειξαν την αγωνιστική τους διάθεση υπερψηφίζοντας, στη συντριπτική τους πλειοψηφία, τον απολογισμό και προγραμματισμό δράσης της διοίκησης. Παράλληλα η γενική συνέλευση των μηχανικών με την έγκριση σχετικών ψηφισμάτων διοίκησης, καταδίκασε την επιχείρηση τρομοκράτησης των εργαζομένων που έχει στήσει η κυβέρνηση με την ποινικοποίηση των αγώνων - μάλιστα μέλη του προεδρείου της ΠΕΜΕΝ διώκονται για τη συμμετοχή τους σε κινητοποιήσεις ανέργων - και απαιτεί τον άμεσο εκδημοκρατισμό του ναυτεργατικού συνδικαλιστικού κινήματος με την εφαρμογή του νόμου 1264/82.

Οι αποφάσεις της γενικής συνέλευσης των μηχανικών και ιδιαίτερα αυτή για τον εκδημοκρατισμό της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας, έχουν ιδιαίτερη σημασία αυτή την περίοδο καθώς θα προβληθούν και στο Γενικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας που έχει καθοριστεί για την ερχόμενη Τρίτη 1η Δεκέμβρη.

Ο πρόεδρος της ΠΕΜΕΝ Γιώργος Τούσσας "ανοίγοντας" τις εργασίες της γενικής συνέλευσης ανέλυσε όλα όσα σχεδιάζονται σε βάρος των εργατικών δικαιωμάτων και κατακτήσεων από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ στο όνομα του... "εθνικού στόχου" της ΟΝΕ. Ανέφερε τον υπονομευτικό ρόλο των διαμορφωμένων πλειοψηφιών στην ηγεσία του συνδικαλιστικού κινήματος και έκανε παρουσίαση του πλούσιου αγωνιστικού απολογισμού της ΠΕΜΕΝ, αναδεικνύοντας ότι όπου γίνονται αγώνες υπάρχουν αποτελέσματα. Ως ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα ο πρόεδρος ανέφερε το χτύπημα που έδωσε η αγωνιστική δράση της ΠΕΜΕΝ στη "μαύρη εργασία" στα ανασφάλιστα πλοία με αποτέλεσμα τα πλοία να συμβεβληθούν με το ΝΑΤ και να ναυτολογηθούν Ελληνες ναυτεργάτες ανάμεσά τους και 1.482 άνεργοι μηχανικοί!

"Σ' αυτές τις συνθήκες - συνέχισε - επιβάλλεται να ριχτούν στη μάχη περισσότερες δυνάμεις, να συντονίσουμε τον αγώνα μας μεόλους τους εργαζόμενους για να επιβάλλουμε τις προτάσεις μας". Ο πρόεδρος σημείωσε ότι η 24ωρη απεργία που κήρυξε η ΓΣΕΕ αποτελεί "στάχτη στα μάτια του κόσμου" και κάλεσε τους ναυτεργάτες να επιβάλλουν στην ΠΝΟ "την οργάνωση απεργιακού αγώνα στις 15 Δεκέμβρη για να αποτελέσει αυτή η απεργία αφετηρία νέων αγώνων".

Στη γενική συνέλευση τον λόγο πήρε και ο Θόδωρος Μυρίσης, πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής των Μηχανικών που φοιτούν στο Κέντρο Επανακατάρτισης Στελεχών Εμπορικού Ναυτικού, σημειώνοντας τον σημαντικό ρόλο της ΠΕΜΕΝ στον αγώνα που ανέπτυξαν οι σπουδαστές αυτή την περίοδο, με αποτέλεσμα την αύξηση του επιδόματος φοίτησης και άλλες σημαντικές κατακτήσεις.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αύριο η συνέλευση για τις διεκδικήσεις(2002-11-26 00:00:00.0)
Καθοριστική η αυριανή γενική συνέλευση(2002-09-04 00:00:00.0)
Βάζουν εμπόδια στη συνέλευση(2001-11-28 00:00:00.0)
Ομόφωνο «ναι» στους αγώνες(2000-03-31 00:00:00.0)
Ολοταχώς για νέους αγώνες(1999-11-24 00:00:00.0)
"Μπλόκο" στην επιχειρούμενη νοθεία(1997-11-29 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ